Društvo

Nikola Simić iz Smederevske Palanke – biciklista za podvige

Nikola Simić iz Smederevske Palanke ostvario je nesvakidašnji biciklistički podvig vozivši brevet dužine 600 kilometara.

Brevet je biciklistički događaj, koji nije trka, gde učesnici prate definisanu trasu i da bi je uspešno završili potrebno je da ispoštuju određeni vremenski limit, kako za celokupnu vožnju tako i za stizanje do određene kontrolne tačke u određenom vremenskom periodu.

Standardne dužine breveta su 200, 300, 400, 600, 1000 i 1200 km, ali mogu biti i duži, na kojima je biciklista potpuno samostalan, učestvuje u redovnom saobraćaju kao redovni učesnik u saobraćaju poštujući sve propise, i ne može primati nikakvu pomoć od trećih lica, osim na samim kontrolnim tačkama, tako da se mora sam o sebi starati, otklanjati kvarove na biciklu, i suočavati se sa svim vremenskim uslovima koji ga tokom vožnje mogu zateći.

Nikola se od 2014. godine aktivno bavi biciklizmom, a sada je uspeo i da ostvari podvig. Naravno, pun je utisaka, a i spreman da se upusti u novu biciklističku avanturu koja ga očekuje uskoro u Francuskoj.

-Prošao sam celu našu lepu Srbiju biciklom. Svake četiri godine se vozi PBP. Pre četiri godine krenem da treniram i padnem i slomim zglob leve ruke. Plakao sam kao kiša jer sam znao da je oporavak dugačak. Mislio sam da naredne četiri godine neće nikada proći, ali uspeo sam da dočekam i odvezem sve kvalifikacione Brevete 200, 300, 400 i 600 km. Put je bio težak, naporan, očajan i lep, u isto vreme. Evo me sada. Kvalifikovao sam se za Francusku i idem 20. avgusta na start koji će biti u Rambujeu – kaže Nikola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.