Društvo

Pčelari Srbije protiv korona virusa

Poznato je da se država Srbija nalazi pred ogromnim problemom suzbijanja širenja korona virusa. Izvršni odbor Saveza pčelarskih organizacija Srbije doneo je odluku da joj skromno pomognemo, jer pomoć koju svako od nas može da pruži za nas nije mnogo, a nekome može mnogo pomoći.
IO SPOS-a poveo se pre svega ljudskom solidarnošću, koje danas tako malo ima, nažalost, ali i nekim drugim elementima. Naime, Republika Srbija iz budžeta za pčelare svake godine izdvaja od poreza građana preko 7 miliona evra za pčelarstvo, a pomogla je pčelarima SPOS-a kad nam je bilo najteže, kada je Vlada Republike Srbije na predlog predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića obezbedila pomoć od 50 miliona dinara za završetak Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, koji treba da obezbedi budućnost našem pčelarenju i siguran plasman meda po realnim tržišnim cenama.
Iz svih navedenih razloga, IO SPOS-a smatra da svaki pčelar SPOS-a sada treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od korona virusa, a to su građani stariji od 65 godina.
Stoga je IO SPOS-a doneo odluku da POZOVE SVE PČELARE SPOS-a da izdvoje samo po 1 kg meda i stave ga na raspolaganje državi odnosno lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane. Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni.
NAŠE MALO NEKOME JE MNOGO, ne zaboravite to.
Zato vas pozivamo da svom predsedniku udruženja pčelara dostavite po 1 kg meda (obavezno u staklenoj tegli BILO KOG TIPA, sa novim metalnim poklopcem, bez voska na površini meda). Nakon prikupljanja količina, nadležni će preuzeti med i dostaviti ga našim starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus.
Ako neko ima mogućnost da donira i propolis kapi, to je takođe poželjno. Prilikom primopredaje meda, predsednik udruženja je u obavezi da vas upiše na spisak donatora, a vaša obaveza je da se potpišete!
Molimo vas da se odazovete ovom pozivu, odazivom praktično pomažete svojim roditeljima, braći, sestrama… Pokažimo da su pčelari solidarni, i sakupimo preko 8.000 kg meda!
NAŠI STARI SUGRAĐANI POMAGALI SU NAMA KADA NAM JE TREBALA POMOĆ, POMOZIMO SADA MI NjIMA.
Sve predsednike udruženja pozivamo da o ovoj akciji obaveste svakog svog člana lično, pozivanjem ili slanjem SMS-a ili nekim drugim porukama, te da ga zamole da se obavezno odazove! Budimo ljudi!

Izvršni odbor SPOS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.