Kultura

Knjige srpskog pisca u fondu Nacionalne biblioteke kineske Provincije Anhui

Dejan Crnomarković je prvi autor iz Srbije čije su se knjige našle u vitrinama ove ustanove kulture

 

U Nacionalnoj biblioteci kineske Provincije Anhui upriličen je prijem za srpskog pisca i novinara Dejana Crnomarkovića, čije su dve knjige „Deo nemira“ na srpskom jeziku i „O izgubljenim danima“ na grčkom, postale deo književnog fonda ove ustanove kulture.

Crnomarković sa porodicom već duže živi u Kini, a prošle godine je imao i zapaženu promociju svojih knjiga i intervju za poznati domaći časopis „365 JIA“.

Kako je istakla direktorka Nacionalne biblioteke Provincije Anhui, Li Veivei, Crnomarković je prvi autor iz Srbije čije su se knjige našle u vitrinama ove Biblioteke.

-Mi želimo da se ova saradnja nastavi, a to znači da su naša vrata uvek otvorena za vas. Za nas je značajno da od danas imamo i knjige jednog autora iz Srbije – rekla je, između ostalog, direktorka Li Veivei i uručila našem piscu Zahvalnice, a njegovoj supruzi Slađani prikladan poklon.

Na kraju prijema Crnomarković je odgovarao na pitanja novinara naglasivši da je ponosan i srećan što ima priliku da ostavi trag srpske književnosti, i deo sebe, u Kini koju uskoro napušta jer se sa porodicom seli na Tajland.

D.J.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.