„Духови“ ружне прошлости у ОБ „Стефан Високи“

Na tragu_4У паланачкој Општој болници „Стефан Високи“ све је – по старом. Оживели су „духови“, недавне, ружне прошлости.

Тако бар коментаришу запослени у овој здравственој установи оставку директора др Жељка Смиљанића, који је успео да после погубног учинка др Горана Богдановића смири страсти и успостави прилично добре односе у колективу – и постављење др Николе Ристића.

Оставка др Жељка Смиљанића, доводи се у директну везу са недавном посетом министра здравља, др Златибора Лончара, која је била уприличена ради свечаног чина отварања Јединице за палијативно збрињавање, што је сматрано успешним пословним потезом менаџмента Болнице.

Међутим…

У јавности се појавила информација да је др Смиљанићу, од стране државног секретара који је био у пратњи министра, саопштено да би требало мало „преусмерити“ финансије…, на шта је он одговорио да не може то да ради.

Наводно, државни секретар му је сугерисао да у том случају поднесе оставку, а они ће поставити некога ко ће моћи да извршава такве налоге.

Из другог извора, опет, стиже вест да др Смиљанића, већ ових дана, чека директорско место у Дому здравља једног оближњег града.

Видећемо…

Елем, неоспорна је чињеница да је после насилне и политичке смене једног од успешнијих директора ОБ „Стефан Високи“, др Перише Јовановића, и „преузимања“ ове установе од стране кадрова Српске напредне странке, односно постављења др Горана Богдановића, Болница за већину запослених и пацијената постаје „предсобље пакла“.

Током свог мандата Богдановић је завадио запослене, пресељавао одељења и поклањао имовину, а после смене уследила је и најава његовог наследника да ће бити и кривично гоњен због одређених „активности“.

Није искључено да су и такве најаве разлог за овакав развој ситуације и, како кажу запослени, реинкарнацију „духа“ његове владавине.

Заиста, истражујући Богдановићеву „заоставштину“ уверили смо се да је актуелни вршилац дужности директора, др Никола Ристић, у сваком погледу репрезент те пословне политике.

Неподељена су мишљења његових колега, а и шире јавности, да се ради о одличном педијатру али и јако лошем кадровском решењу за место на које је постављен.

Кажу, да се поставља и питање његовог кредибилитета због могућег сукоба интереса у вези са тендерима за набавку лекова за болничку Апотеку.

То указује на тачност тезе којом смо почели овај текст да је у паланачкој Болници „све по старом“, а то онда значи почетак нових подела и обрачуна у овој здравственој установи.

Као да некоме не одговара стабилност или је у питању нешто друго???

Ако „риба мирише од главе“, онда је проблем опет „у дворишту“ паланачког огранка Српске напредне странке, која руководи и кадрује у ОБ „Стефан Високи“, и која је, за релативно кратко време, поставила и трећег директора.

Као да ова ситуација говори да су победници у недавним унутарстраначким размимоилажењима, који су успели да се реше погубног утицаја и деловања смењених функционера Нектаријевића и Богдановића и њихових заслепљених следбеника, изгубили битку, и да се и ту ствари враћају на старо.

Уколико је то тачно, а изгледа тако – то ме експресно асоцира на „заклане“ аутомобилске гуме, ботовско вређање живих и мртвих, „отворена писма“ и „страначка саопштења“, претње и стварање атмосфере „што горе – то боље“, што смо свакодневно проживљавали у време монструозне политике поменуте двојице, који су мржњу и зло према неистомишљеницима промовисали у легитимне политичке „алатке“.

У држави која је на самрти више ме ништа не изненађује.

Овде је СВЕ постало – могуће.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *