Smederevo

Četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“

Četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“ , u znak sećanja na prerano preminulog trenera FK „Proleter“ iz Vranova, počinje u petak, 14. juna. Nakon tri godine turnir se seli iz Vranova u Smederevo, na teren Veslačkog kluba kraj Dunava.
Iza turnira je stao Gradski fudbalski savez Smedereva koji je ove godine i organizator, zajedno sa porodicom i prijateljima Zorana Popovića Popa.

Nagradni fond je znatno uvećan i iznosi 300. 000 dinara. Tradicionalno, biće dodeljene i novčane nagrade za najboljeg igrača, strelca i golmana.
Uplata po ekipi od deset igrača je 10.000 dinara. Prijave se mogu vršiti do 13. juna u 20 časova, kada je javno izvlačenje parova, na terenu kod Veslačkog.
Organizatori pozivaju zainteresovane ekipe da prijave učešće na telefone: 063/ 11-33-083 – Marjan, 060/75-75-111 – Nemanja, 060/ 66 33 673 – Olja.
Turnir „Zoran Popović Pop“ od osnivanja prati veliko interesovanje igrača sa minimum 20 ekipa iz raznih krajeva, prepune tribine navijača, korektna navijačka i takmičarska atmosfera.
Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine u 51. godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK „Proleter“, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang – zonu Dunav.
Uprava kluba, a potom i Gradsko veće Grada Smedereva, donelo je 15. aprila 2016. godine odluku da stadion FK „Proleter“ dobije ime „Zoran Popović Pop“. U loži na stadionu, uoči finala prvog turnira zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „Stadion Zoran Popović Pop“.
Fudbalski svet nije i neće zaboraviti Popa. On je, dajući sebe fudbalu od malih nogu pa do poslednjih dana života, zaslužio da se upravo kroz fudbal čuva sećanje na njega.
Zato, vidimo se na Veslačkom! Svi ste pozvani.

 

    Gradski fudbalski savez Smederevo
                        Porodica i prijatelji Zorana Popovića Popa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.