Smederevo

PU Smederevo: RASVETLjENO RAZBOJNIŠTVO, UHAPŠENI POČINIOCI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, intenzivnim operativnim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, rasvetlili su razbojništva u jednoj banci i poslovnici „Pošte Srbije“ i uhapsili Ž. S. (37) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ova krivična dela, kao i G. D. (49), osumnjičenu da mu je pomogla.

Ž. S. se sumnjiči da je 14. januara ušao maskiran u ekspozituru banke u centru Smedereva i, uz pretnju pištoljem, od blagajnice oteo oko 1.900.000 dinara.

Takođe se sumnja da je 21. februara ušao u poslovnicu „Pošte Srbije“ u naselju Carina, predstavio se kao radnik firme za dezinfekciju i pumpom prskao po prostoriji, a zatim izvadio pištolj, zapretio službenicima i uzeo oko 3.100.000 dinara.

G. D. se sumnjiči da mu je pomogla da sakrije njegov „folksvagen pasat“ koji je, kako se sumnja, koristio za razbojništva i bekstvo i na koji je stavio ukradene registarske tablice, a koji je pronađen u okolini Smedereva, potpuno izgoreo.

Inspektori kriminalističke policije su u kući osumnjičenog pronašli 1.870.000 dinara, pištolj i ukradene registarske tablice koje je Ž. S. stavio na svoj automobil, a koje je skinuo i sakrio pre nego što je, kako se sumnja, zapalio automobil.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

PU Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.