Smederevska Palanka

Mladi se okupili na Trgu kod fontane u Smederevskoj Palanci

U Smederevskoj Palanci večeras su se okupili građani, uglavnom mladi, da bi izrazili protest zbog uslova u kojima su održani Predsednički izbori u Srbiji i zbog sumnje u njihovu neregularnost.

Palančani, koji su prve večeri protesta bili malobrojni, pridružili su se zahtevima koje su izneli beogradski i novosadski studenti, a oni obuhvataju smene članova RIK, „zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda“, razrešenje Maje Gojković, „zbog blokade rada Narodne skupštine“, smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, „zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata“, kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava, kao i reviziju tj. sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

U razgovoru sa okupljenim građanima saznali smo da će se protesti u Smederevskoj Palanci nastaviti svake večeri u 19 časova na istom mestu, na Trgu kod fontane.

2 thoughts on “Mladi se okupili na Trgu kod fontane u Smederevskoj Palanci

  • Bas guzva bila ,e moj Aleksandre Lazicu kada nisi svestan svojih mogucnosti i partija promenjenih blamiraj se sta da ti radimo .Zar te nije sramota da vas 15 se glupirate u Opstini koja ima 43 hiljade biraca.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.