Смедеревска Паланка

Руководство Општине Смедеревска Паланка на разговорима у три министарства

У Министарству финансија Владе Републике Србије одржан је обједињени састанак представника Министарства финансија и Министарства државне управе и локалне самоуправе са руководством Општине Смедеревска Паланка које је предводио председник Топлица Пинторовић.

Тема овог састанка је била тешка финансијска ситуација у Општини Смедеревска Паланка и јавним предузећима и установама, као и механизми за решавање актуелних проблема.

Такође, делегација из Смедеревске Паланке примљена је и од стране министра Александра Антића, у Министарству рударства и енергетике, ради разговора о изналажењу начина за решавање проблема дуговања општине и јавних предузећа и установа за утрошену електричну енергију.

У вези са овим посетама конференцију за медије одрржао је председник Општине Топлица Пинторовић који је обавестио јавност о активностима локалне самоуправе и оствареним договорима. Председник Пинторовић истакао је да је неопходно прво утврдити тачне износе дуговања локалне самоуправе по свим основама, ради чега је формирана стручна комисија, а потом ће подаци бити достављени надлежним министарствима.

-Постоје проблеми које не можемо ми сами да решимо и за које нам је неопходна сарадња и помоћ Владе Републике Србије – нагласио је Пинторовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.