Smederevska Palanka

Tradicionalni Zimski susreti učitelja Srbije u Smederevskoj Palanci: ŠIROK SPEKTAR TEMA

IMG_1915-Radionice su bile posvećene obrazovanju uopšte: od izvođenja nastave do saradnje sa lokalnom zajednicom

 

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Smederevskoj Palanci održani su 32. Zimski susreti učitelja Srbije. Osma godina je od kako ih organizuje Društvo učitelja ovog grada, koje upravo  obeležava deceniju postojanja i plodnog rada.

Zimski susreti učitelja se svode na okupljanje učitelja, članova pomenutog Društva i izdavača (ove godine ih je bilo šest) koji predstavljaju svoje udžbenike. Potom sledi rad po radionicama. Njih je ove godine šest sa najrazličitijim temama iz obrazovne struke i eminentnim predavačima.

IMG_1913-Nemamo zvanično otvaranje manifestacije, ali imamo štandove gde se obavlja prezentacija seminara, odnosno radionica, a  svojevoljno se odlučujemo kojoj  ćemo prisustvovati – izjavila nam je Olga Nikodijević, učiteljica u OŠ „Brana Jevtić“ u Kusatku – Ovogodišnji Zimski susreti su posvećeni obrazovanju uopšte, standardima, našem statusu i mestu u društvu, problemima s kojima se suočavamo, izvođenju nastave, saradnji sa roditeljima đaka, lokalnom zajednicom itd.

Kolektiv OŠ „Vuk Karadžić“ se potrudio da obezbedi odgovarajuće uslove za održavanje Zimskih susreta učitelja, a Društvo učitelja da sve protekne u najboljem redu, kako bi učesnici manifestacije  iz Smederevske Palanke otišli obogaćeni korisnim saznanjima i lepim utiscima.

D. J.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.