Смедеревска Паланка

Висока делегација Републике Кореје коју је предводила прва потпредседница Народне скупштине Ким Јонгђу посетила Смедеревску Паланку и фабрику ”Кјунгшин кејбл”

Висока делегација Републике Кореје, коју је предводила прва потпредседница Народне скупштине Ким Јонгђу, посетила је Смедеревску Паланку и фабрику ”Кјунгшин кејбл”, а дочекао их је председник Општине Никола Вучен, са сарадницима.

Састанку у згради локалне самоуправе су присуствовали и народни посланици Републике Србије, Далибор Шћекић и Дарко Јовановић.

На почетку састанка Вучен је упутио саучешће првој потпредседници Скупштине и народу Републике Кореје због трагедије која се догодила у Сеулу.

Вучен је истакао да је општина посвећена развоју индустрије и привреде, и нагласио добру сарадњу са представницима фабрике ”Кјунгшин кејбл”.

Прва потпредседница Народне скупштине Републике Кореје, Ким Јонгђу, рекла је да се пре доласка у Смедеревску Паланку састала са председником Вучићем који је изразио захвалност за долазак једне велике фабрике баш у Општину Смедеревска Паланка и рекао да је и сам присуствовао свечаном отварању фабрике.

На крају састанка председник Вучен је рекао да је један од циљева локалне самоуправе ширење сарадње са Републиком Корејом у области културе, и предложио отварање Српско-Корејског културног центра.

Председник Општине је првој потпредседници поклонио јелек, део старе ношње, и чутурицу израђену од дрвета у знак сећања на Смедеревску Паланку и Србију. Ким Јонгђу је изразила захвалност на гостопримству председнику општине и жаљење што остаје кратко у посети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.