Друштво

Формирана Секција Удружења новинара Србије за Шумадију: ДЕЈАН ЦРНОМАРКОВИЋ – ПРЕДСЕДНИК

IMG_1179Управа Удружења новинара Србије на седници 30. јуна 2015. године у Београду, на предлог Драгана Тодоровића, донела је одлуку и дала сагласност за формирање Секције новинара штампаних медија Шумадије.

На састанку, одржаном потом на Руднику, разговарало се, поред осталог, и о кадровском решењу за место председника Секције. Тако је на поновљеном скупу у Аранђеловцу одлучено да се та дужност повери  Дејану Црномарковићу, новинару, колумнисти и директору Независних варошких новина „Паланачких“ и Портала „Паланачка хроника“.

Независне варошке новине „Паланачке“, чији се први број појавио 8. децембра 2006. године, члан су Пословног удружења „Локал прес“ и добитник више значајних признања.

Црномарковић је дугогодишњи члан Удружења новинара Србије са радним искуством у писаним и електронским медијима, био је дописник више београдских редакција и аутор три песничке књиге.
IMG_1181Добитник је „Ратковићеве“ књижевне награде осамдесетих година прошлог века у Црној Гори. Објављивао је и кратку прозу.

Ових дана, у Атини, приводи се крају превод његове поезије на грчки језик и објављивање књиге за тамошњег издавача.

 

Драгољуб Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.