DruštvoKragujevac

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja UNS, NUNS, NDNV, ANEM i PU Lokal pres: NETAČNA IZJAVA GRADONAČELNIKA KRAGUJEVCA RADOMIRA NIKOLIĆA

636172a998981dd4c4e3c9875aba5892_XLKoalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i PU Lokal pres ukazuje da je netačna i tendenciozna izjava gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata Grada Karagujevca poništen zato što novinarska udruženja nisu predložila članove konkursne komisije.

Koalicija je posle objavljivanja spornog konkursa više puta upozoravala gradsku vlast u Kragujevcu da raspisani konkurs nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima. Naime, konkurs Kragujevca, raspisan krajem maja, ograničio je pravo učešća na medije sa sedištem na teritoriji ovog grada. Nakon upozorenja na neregularnost konkursa Koaliciji je obećano da će konkurs biti ispravljen i ponovo objavljen. Međutim, nadležni u Kragujevcu to nisu učinili, a konkurs je poništen tek polovinom jula.

Koalicija podseća na svoj stav, predočen i nadležnima u Kragujevcu, da neće učestvovati u konkursnim procedurama koje nisu u skladu sa propisima i da neće predlagati kandidate za komisije u lokalnim upravama čiji konkursi nisu u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Koalicija poziva gradonačelnika Kragujevca da preuzme odgovornost za poništeni Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja koji nije bio u skladu sa Zakonom i da najskorije raspiše novi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.