Društvo

Ministarstvo poziva privredne subjekte na odgovorno ponašanje

Situacija izazvana pandemijom virusa Covid19 odrazila se na sve sfere života, a pogotovo na poslovanje privrede.
U zajedničkom interesu očuvanja likvidnosti privrede veoma je važno da, pored očuvanja zaposlenosti i svih drugih mera, svi privredni subjekti, pokažu odgovorno ponašanje u odnosu na privredni sistem u celini.
Ministarstvo privrede apeluje na sve privredne subjekte da svakako vode računa o svom interesu ali i o interesu svojih partnera u ovoj situaciji i da kroz solidarnost zajednički prebrodimo period smanjene privredne aktivnosti. Imajući u vidu međusobnu povezanost svih privrednih subjekata, jedino ukoliko u lancu uspemo da održimo likvidnost svih karika, uspećemo da nakon prestanka važenja vanrednog stanja brzo podignemo privrednu aktivnost.
Ukoliko, usled primene različitih vidova prinudne naplate, veliki broj privrednih subjekata bude blokiran, ostane bez većeg dela likvidnih sredstava, onemogućen da nastavi sa radom u toku ili nakon vanrednog stanja, put oporavka za celu privredu, a pogotovo velike sisteme, biće znatno duži i teži.
Još jednom, Ministarstvo privrede, Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije apeluju na opštu solidarnost učesnika u privrednom životu, a sve u cilju prevazilaženja trenutne situacije i očuvanja ekonomskog Sistema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.