Društvo

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u Smederevskoj Palanci: USPEŠNA REALIZACIJA PROJEKTA POBOLjŠANjA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je posetila Smederevsku Palanku povodom realizacija projekta poboljšanja energetske efikasnosti. Najpre je obišla domaćinstvo Stanojević, jedno od 50 domaćinstava, na teritoriji opštine, koje je iskoristilo subvencije za zamenu vrata i prozora. Potom je, u Šulejićevoj ulici, obišla radove koji se trenutno izvode na zameni stolarije u domaćinstvu Marković.

-Drago mi je što danas ovde možemo da govorimo o onome što smo uradili. Veoma je značajno to što projektom poboljšanja energetske efikasnosti omogućavamo građanima da zamene prozore, vrata i kotlove i da postave solarne panele. Na taj način građani  imaju bolje i kvalitetnije  uslove u svojim domaćinstvima, niže račune za eLektričnu i toplotnu energiju, a za državu i čitavo društvo, na ovaj način, vodi se briga o očuvanju životne sredine – rekla je Mihajlović.

Ona je takođe istakla da je za čitav Podunavski okrug veoma važna obnova i ulaganje u  saobraćajnu i energetsku infrastrukturu. U prethodnih pet godina u saobraćajnu infrastrukturu u Podunavskom okrugu uloženo je oko sedam milijardi dinara, a samo u Opštinu Smederevska Palanka dve milijarde dinara. Ministarstvo je za ovu godinu obezbedilo više od 220 miliona evra za ulaganja u projekte energetske efikasnosti. 

Predsednik Opštine Nikola Vučen zahvalio je potpredsednici Vlade i ministarki Zorani Mihajlović, istakavši da je ovo njen sedmi dolazak u Smederevsku Palanku. On je takođe rekao da je zadovoljan odzivom građana za korišćenje subvencija za zamenu stolarije i pozvao one koji nisu, da konkurišu ove godine.

U Opštini Smederevska Palanka odobreno je 184 prijave građana za zamenu stolarije, a do sada su radovi završeni u 50 domaćinstava. Od ukupno 20 miliona dinara, koliko je planirano za ovu namenu,  biće utrošeno 15.141.814,38 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.