Društvo

Republička izborna komisija: UTVRĐENE BOJE GLASAČKIH LISTIĆA NA IZBORIMA 3. APRILA

Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 15. februara 2022. godine, donela Odluku o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike Narodne skupštine za izbore raspisane za 3. april 2022. godine.

Komisija je donela i Odluku o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine raspisanih za 3. april 2022. godine.

Na sednici je doneta Odluka o utvrđivanju boje glasačkog listića i boje kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije, za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanim za 3. april 2022. godine.

Glasački listić će biti na papiru sive boje (CMYK – 22,16,22,3, a kontrolni listić na papiru ljubičaste boje (CMYK – 27,36,0,0)

Članovi Komisije su doneli Odluku o utvrđivanju boje glasačkog listića i boje kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije, za glasanje na izborima za predsednika Republike koji će se održati u 2022. godini.

Glasački listić će biti na papiru plave boje (CMYK – 38,7,0,0), a kontrolni listić će biti na papiru boje cigle (CMYK – 0,42,43,0)

Na sednici je doneta i Odluka o davanju saglasnosti za određivanje biračkih mesta sa više od 2.500 i manje od 100 birača.

Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.