Društvo

Susret fudbalera veterana Vodica i Ždrebana: PODRŠKA INICIJATIVI ZA BRATIMLjENjE

-Fudbalere predvodio učitelj Milan Todorović, a delegaciju Opštine Smederevska Palanka pomoćnik predsednika Milica Despotović

 

Susreti fudbalera veterana Vodica (Šumadija) i Ždrebana (Republika Srpska) prerasli su u  tradiciju sa izgledima  da dugo traju. Vodičani na čelu sa učiteljom Milanom Todorovićem bili su na Preobraženje u uzvratnoj poseti svojim prijateljima u Ždrebanu. Dočekani su na stari, tradicionalan način – pogačom i solju, a onda su se domaćini svojski potrudili da im boravak učine nezaboravnim. Goste iz Šumadije poveli su na kafu i osveženje u svoje domove, a po želji i u obližnje gradove: Modriču i Gradačac.

Ovoga puta u Ždreban je doputovala i delegacija Opštine Smederevska Palanka, koju je predvodila pomoćnik predsednika Milica Despotović. Bila je ovo lepa prilika da se „na nivou“ razgovara i o ranije pokrenutim inicijativa, posebno onoj koja se tiče bratimljenja  Modriče i Smederevske Palanke. U tome je naročito bio uporan vodički učitelj Milan Todorović, koji je deo radnog veka proveo u okolini Gradačca.

Utakmica veterana dva pomenuta sela  počela je razmenom poklona na fudbalskom terenu Ždrebana. U ime Opštine Smederevska Palanka poklone domaćinima ovog sportskog susreta uručila  je Milica Despotović. I ovom  prilikom, kao i godinama ranije, rečeno je da rezultat utakmice nije važan koliko je bitno da se neguju bratske veze srpskog naroda sa obe strane Drine. To su domaćini u više  navrata ponovili i tokom dočeka fudbalera veterana Vodica i tokom zajedničke večere.

Predstavnici Opštine Modriča izrazili su želju da što pre dođe do bratimljenja dva  grada, a da se nakon toga saradnja proširi i na druge oblasti. Fudbaleri su pokrenuli ovu priču, a ocenjeno je da je trenutak kad se može učiniti i nešto više od  sportskog takmičenja, koje traje bezmalo celu deceniju.

Bio je ovo još jedan bratski susret koji će se pamtiti.

Dragoljub Janojlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.