Društvo

U Narodnoj skupštini održan sastanak članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Korejom i ambasadora Hjong-Čan Čoe

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije održan je sastanak članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Korejom i delegacije ambasade te države koju je predvodio ambasador Hjong-Čan Čoe.

Ambasador Hjong-Čan Čoe je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i razgovora sa poslanicima i naveo da je prethodnih 30 godina diplomatskih odnosa, donelo plodonosnu ekonomsku i kulturnu saradnju. Korejski ambasador je naglasio da korejska strana izuzetno ceni pomoć Srbije koja je tokom perioda pandemije avionom „Er Srbije“ vratila državljane Koreje u Seul. Ambasador Čoe je informisao sagovornike da je Vlada Koreje donela odluku da Srbiji uputi humanitarnu pomoć u vrednosti od 300.000 američkih dolara u cilju pomoći odgovoru Srbije na pandemiju.

U toku sastanka poslanik iz Smederevske Palanke, Nebojša Pavlović je govorio o korejskoj investiciji u Smederevskoj Palanci, otvaranju proizvodnog pogona Kompanije „Kyungshin cable“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.