DruštvoSmederevo

U sedištu Podunavskog upravnog okruga održan sastanak sa ciljem suzbijanja vršnjačkog nasilja

U sedištu Podunavskog upravnog okruga u Smederevu, načelnik Nebojša Pavlović, održao je sastanak sa načelnicima Odeljenja i šefovima Odseka okružnih područnih jedinica resornih ministarstava sa sedištem u Smederevu, kao i sa inspektorima koji nisu organizaciono povezani u okviru unutrašnje organizacije okružnih područnih jedinica u Okrugu, čija je tema, pored ostalog, bila i vršnjačko nasilja koje se pre nekoliko dana završio smrtnim ishodom u Velikoj Plani.

Na ovu sednicu načelnik Okruga je pozvao i predstavnike inspekcijskih službi (turistička, tržišna, sanitarna, inspekcija rada) kako bi se zajedničkim delovanjem, znanjem i resursima suprotstavili problemima i stvorili bezbedno okruženje za život i rad svih građana.

Tu se pre svega misli na izmenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kako bi se stvorili pravni okviri za skraćivanje radnog vremena. Radi poštovanja te odluke očekuje se i aktivna uloga predstavnika inspekcijskih službi kroz koordinisane akcije okružnih područnih jedinica uz učešće predstavnika ministarstva unutrašnjih poslova, poreske uprave, komunalne inspekcije i drugih državnih organa i organa jedinica lokalne samouprave.
Načelnik Podunavskog okruga, Nebojša Pavlović, insistirao je na primeni propisa koji regulišu prodaju alkoholnih pića licima mlađim od osamnaest godina, kako u maloprodajnim objektima tako i u ugostiteljskim objektima, i u tom segmentu očekuje se preduzimanje adekvatnih mera od strane inspekcijskih službi, svaka iz svoje nadležnosti, a predložio je da i ostale lokalne samouprave Podunavskog upravnog okruga preduzmu slične mere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.