ДруштвоСмедерево

У седишту Подунавског управног округа одржан састанак са циљем сузбијања вршњачког насиља

У седишту Подунавског управног округа у Смедереву, начелник Небојша Павловић, одржао је састанак са начелницима Одељења и шефовима Одсека окружних подручних јединица ресорних министарстава са седиштем у Смедереву, као и са инспекторима који нису организационо повезани у оквиру унутрашње организације окружних подручних јединица у Округу, чија је тема, поред осталог, била и вршњачко насиља које се пре неколико дана завршио смртним исходом у Великој Плани.

На ову седницу начелник Округа је позвао и представнике инспекцијских служби (туристичка, тржишна, санитарна, инспекција рада) како би се заједничким деловањем, знањем и ресурсима супротставили проблемима и створили безбедно окружење за живот и рад свих грађана.

Ту се пре свега мисли на измену Одлуке о радном времену угоститељских објеката, како би се створили правни оквири за скраћивање радног времена. Ради поштовања те одлуке очекује се и активна улога представника инспекцијских служби кроз координисане акције окружних подручних јединица уз учешће представника министарства унутрашњих послова, пореске управе, комуналне инспекције и других државних органа и органа јединица лoкалне самоуправе.
Начелник Подунавског округа, Небојша Павловић, инсистирао је на примени прописа који регулишу продају алкохолних пића лицима млађим од осамнаест година, како у малопродајним објектима тако и у угоститељским објектима, и у том сегменту очекује се предузимање адекватних мера од стране инспекцијских служби, свака из своје надлежности, а предложио је да и остале локалне самоуправе Подунавског управног округа предузму сличне мере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.