Društvo

U Smederevu održan sastanak predstavnika Ministarstva zaštite životne sredine i lokalnih samouprava Podunavskog okruga: UVEDEN JEDINSTVENI EKOLOŠKI INFORMACIONI SISTEM

U Gradskoj upravi Smederevo održan je radni sastanak sa ciljem uvođenja jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema, sa predstavnicima lokalnih samouprava Podunavskog okruga, a uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Sastanku je prisustvovala državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić, zamenica gradonačelnika Marija Marković Stavrić i predstavnici Ministarstva, kao i instruktori iz firme angažovane za vršenje obuke, inspektori zaštite životne sredine i drugi predstavnici Smedereva, Velike Plane i Smederevske Palanke..

Prema rečima Ivane Jokić ovaj sistem je namenjen prikupljanju informacija o ekološkim problemima, zagađivačima, deponijama smeća i otpada, evidentiranju i praćenju rada službi za saniranje i otklanjanje ekoloških problema, ali i za dvosmernu komunikaciju sa građanima.

-Implementacijom ovog sistema doprinosimo rešavanju problema iz ove oblasti, a samim tim i unapređenju zaštite životne sredine i života građana – naglasila je Jokić.

Pomoću mobilne i veb aplikacije građani će moći da dostavljaju informacije, kao i zahteve za rešavanje ekoloških problema koji su prisutni na njihovoj teritoriji u obliku tekstualne ili multimedijske poruke. Nakon što poruke budu usmerene Operativnom centru, njegov zadatak će biti da pravi naloge za rešavanje problema, kao i da prati izvršenje tih naloga.

Nakon održanog radnog sastanka, kao i sprovedene obuke, koja je bila namenjena inspektorima zaštite životne sredine, izvršena je primopredaja mobilnih telefona sa instaliranim softverima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.