Društvo

Uključite se u akciju pomoći Nikoli Vićentijeviću iz Smederevske Palanke

Moj brat se zove Nikola Vićentijević i ima 20 godina. Nikola živi u Smederevskoj Palanci, malom gradu u Srbiji. Gimnaziju je završio u našem rodnom mestu. Kada je bio veoma mlad, Nikola je bio pun pozitivne energije i sreće. Kada je napunio 3 godine, sve se promenilo…

Njegovo, do tada, savršeno detinjstvo, puno igre i smeһa, prekinula je veoma opasna dijagnoza. Lekari su Nikoli dijagnostikovali Dušenovu mišićnu distrofiju. Za našu porodicu ništa više nije bilo isto. Tada je počela naša beskrajna borba za njegovo izlečenje. Od tada je u invalidskim kolicima i mi mu kao članovi porodice pomažemo u svakodnevnim aktivnostima. Nikola ima i brata blizanca Igora. Za njega činimo sve što je u našoj moći i ogromna smo podrška, ali bi voleo da može da һoda, putuje i obavlja svakodnevne aktivnosti bez pomoći.

Ima nade za njegov oporavak, trudimo se da iskreno verujemo u to, ali bez pomoći dobrih ljudi šanse su veoma slabe… Drugim rečima, njegovo zdravlje će se značajno pogoršati.

Nažalost, lekovi koji bi mu dali šansu za život su veoma skupi. Morao bi da ih konzumira najmanje godinu dana, za šta nam treba 80.000 evra.

Da bi nastavio svoju borbu protiv ove opasne i progresivne bolesti potrebna mu je pomoć dobrih, osetljivih i ljubaznih ljudi. U nadi da ćete svi vi, humani ljudi, pomoći nama, mojoj porodici i unapred se zahvaljujemo.

Marta Vićentijević – Nikolina sestra

Uputstvo za pomoć Nikoli možete naći na OVOM LINKU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.