Друштво

Уведен тест самопроцене на COVID-19

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је да је у нашој земљи данас почео да ради Тест самопроцене на COVID-19, а систем функционише на бази једноставног логовања путем личног броја здравственог осигураника и броја здравствене картице.

Брнабић је на свом Твитер налогу навела да је циљ тог система да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења.

Она је објаснила да се налази аутоматски шаљу на радне листе лекарима у COVID-19 амбулантама формираним при домовима здравља (24 часа).

Ово је борба сваког појединца за цело наше друштво и победићемо само заједно, написала је премијерка, уз поруку “останите код куће”.

Брнабић је такође поставила и линк https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/ и упутила на сајтове https://covid19.rs и https://chats.viber.com/covid19info.

На сајту еЗдравље Министарства здравља постављено је COVID-19 обавештење, у којем се наводи да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара дома здравља у систему надзора над COVID-19, где сваки дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на COVID-19 са лекаром.

Портал еЗдравље, између осталог, омогућава да попуните самопроцену на инфекцију коронавирусом, на основу које ћете добити смернице о даљем поступању и директну електронску комуникацију са респираторним амбулантама из система надзора, где ћете моћи да постављате питања у вези са овим вирусом.

Да би се приступило функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања, који омогућава приступ ограниченим функцијама портала еЗдравље, које се тичу само COVID-19 самопроцене и комуникације са респираторним амбулантама.

Други је регистрација налога и пријава преко Портала еЗдравље – одабиром опције „Отвори налог“ креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала

Трећи је пријава преко eID.gov.rs, јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима еУправе, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.