Društvo

Vanredna noćna sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka: POSLE PET SATI RASPRAVE NIJE POSTIGNUT DOGOVOR VLASTI I RADNIKA „VODOVODA“ – UVEDEN MINIMUM PROCESA RADA

14264137_227302711005750_3404905483589618211_nOko sedamdeset radnika JKP „Vodovod“, u Smederevskoj Palanci, koji su već tri dana u generalnom štrajku jer im nisu ispunjena obećanja koja su dobili od strane predstavnika lokalne samouprave o konkretnim aktivnostima za prevazilaženje aktuelnih problema u tom kolektivu, prisustvovalo je vanrednoj sednici Skupštine opštine Smederevska Palanka koja je održana 7. septembra  u 20 časova i trajala je do 1 sat posle ponoći.

Posle burnih diskusija, rasprava i nekoliko pauza radi dogovora šefova odborničkih grupa i predstavnika „Vodovoda“, vladajuća većina usvojila je odluku o utvrđivanju minimuma procesa rada u tom javnom preduzeću.

Zatim je pročitan i odgovor Sindikata i radnika JKP „Vodovod“ na tu odluku vladajuće većine, ali nije se došlo do dogovora dve suprotstavljene strane oko zahteva radnika, dinamike isplata zarada, doprinosa, overe zdravstvenih knjižica i poboljšanja stanja u kolektivu.

Po obavljenom poslu odbornici vladajuće većine su napustili sednicu što je izazvalo zvižduke i protivljenje radnika JKP „Vodovod“ na šta su reagovali i odbornici opozicije koji su zahtevali nastavak zasedanja radi pronalaženja zajedničkog rešenja i dogovora.

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.