Kragujevac

Privredni forum Kragujevca i Banja Luke

aa888f407c7993d3cdf233965543a441_xlU okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Kragujevcu je organizovan Privredni forum na temu „Mogućnosti i način saradnje Područne privredne komore Banja Luka i Regionalne privredne komore Kragujevac“.

Susretu privrednika prisustvovali su Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Vlade Republike Srpske, kao i predstavnici Područne privredne komore Banja Luka, predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Predstavljajući potencijale Područne privredne komore Banja Luka predsednik Goran Račić je rekao da je to najveća komora u komorskom sistemu Republike Srpske koja obuhvata 21 jedinicu lokalne zajednice, 19 opština i dva grada.

Na tom prostoru se odvija 60 posto ekonomije Republike Srpske, završava se mreža auto puteva, čime će Republika Srpska biti povezana sa međunarodnim koridorom, cena rade snage je konkurentna, cena električne energije je najniža u regionu, a veoma su povoljne i cene gradnje i zakupa u postoje}im industrijskim zonama. Na ovom skupu je re~eno da se o~ekuje da }e privredna saradnja biti intenzivirana na obostrano zadovoljstvo.

Prema rečima Predraga Lučića, predsednika Regionalne privredne komore Kragujevac, cilj je da se povežu firme iz komorskog sistema, ne samo radi plasmana robe nego i radi dugoročne saranje, posebno u prehrambenoj, metalskoj i drvnoj oblasti, ali i u sektoru turizma.

Zahvaljujući toj saradnji omogućio bi se i zajednički nastup na trećim tržištima.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.