Kragujevac

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka od 17. do 19. marta na kragujevačkom Sajmu

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka održaće se od 17. do 19. marta, na kragujevačkom Sajmu. Na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, uvoznici, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, prateći proizvodi kao što su čajna peciva, mleko, creamersi, voda, sirup, šećer, kakao i drugi dodaci za kafu i čaj.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka uključiće sve organizacije, institucije i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, istraživanjem, obukom, konsalting uslugama i sertifikacijom toplih napitaka i pratećih proizvoda.

Takmičenje kulinarskih majstora u radovima od čokolade, marcipana, šećera i festivalskih torti pružiće profesionalcima i posetiocima nesvakidašnji doživljaj. U okviru sajma biće održan profesionalan program za poslastičare „Choclate professional”, edukativne radionice za pripremu kafe „Coffee professional” i predstavljanje proizvoda naših sponzora u modernom Biznis medija centru.

Prestižne gastronomske asocijacije poput HoReCa asocijacije Kragujevac , Bulgarian carving association, Asocijacije molekularne gastronomije Srbije, Asocijacije karving mastera Srbije, Asocijacije Somelijea Šumadije, Udruženja ljubitelja kafe „Kafopije” održaće profesionalne edukacije i prezentacije, predstavljanje mobilnih aplikacija vezanih za kafu i čokoladu, praviće skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti. Poslednjeg dana sajma održaće se zanimljivi kulinarski izazov: Takmičenje medija na kojem će predstavnici medija imati priliku da pokažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremi deserta.

Na centralnom delu sajma, biće organizovano takmičenje u skulpturama od čokolade, šećera, marcipana i festivalskih torti a najbolji kulinarski stručnjaci Srbije i Evrope ocenjivaće ove radove.

Asocijacija somelijea Šumadije održaće stručnu radionicu o uparivanju čokolade i vina. Razni kulinarski eksperti pružiće Vam sva znanja o čokoladi, kafi i čajevima. Priznati međunarodni sudija i kulinarski ekspert Danijela Pantić Vlahović i Chef de partie Hotela „Crowne plaza” Petar Žujević pripremiće kulinarski šou, dok će beogradski elitni kuvari pokazati koje su to najukusnije čokoladne poslastice koje su danas popularne u svetu.

Specijalan gost i predavač o kafi biće priznati međunarodni stručnjak Ivan Abramo iz Italije. Specijalan gost i predavač o čokoladi biće najveći svetski stručnjak za čokoladu Martin Chiffers iz Velike Britanije. U saradnji sa Diplomatskom asocijacijom Srbije (DAS), festivalu će se pridružiti kuvari stranih ambasada koji će spremiti specijalne slatke poslastice.

Najpoznatiji srpski hoteli, restorani i poslastičari ukrstiće svoja znanja na ovom prestižnom i jedinstvenom takmičenju koje će se održati u Hali Šumadija sajma na dve profesionalne kuhinje. Takmičenje poslastičara će ocenjivati svetska zvezda poslastičarstva Martin Chiffers (UK), predsednik Britanskog pastry tima, (www.martinchiffers.com), potpredsednik Svetske asocijacije master šefova Garu Filbeu (UK) kao i ostali elitni eksperti poslastičarstva! Umešnost, znanje, kreativnost i želja za pobedom su parametri koji će odlučiti koji će hotel poneti titulu „Najbolji hotelski desert”, kao i koji će restoran poneti titulu „Najbolji restoranski desert”.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.