Крагујевац

„Шумадијски интернационални филмски фестивал“ од 15. до 18. децембра

50e10d9ff40fa57d3d1a07fa06625534_xlУ Крагујевцу ће, од 15. до 18. децембра, бити одржан први „Шумадијски интернационални филмски фестивал“ на чијем програму ће бити 18 остварења европске и домаће кинематографије.

Програм у Дому синдиката и Дому омладине биће подељен у две селекције, дугометражни и краткометражни филмови, који ће бити у конкуренцији за награду публике.

Након сваке пројекције биће организован разговор са присутним ауторима и члановима филмских екипа, као и гласање публике.

Публика ће бити у прилици да погледа дугометражне филмове из Аустрије, Црне Горе, Француске, Босне и Херцеговине, Италије, Немачке и Србије. Од домаћих остварења на програму ће бити „Влажност“ редитеља Николе Љуце, „Панама“ Павла Вучковића и „Инкарнација“ Филипа Ковачевића у коме главну улогу тумачи крагујевачки глумац Стојан Ђорђевић, а ту је и редитељски првенац Ивана Мариновића „Игла испод прага“ снимљен у црногорско-српској копродукцији.

Краткометражни филмови су на репертоару последња два дана фестивала, 17. и 18. децембра у Дому омладине.

У оквиру пратећег програма фестивала најављен је и округли сто на тему „Зашто се бавити филмом у Србији“, намењен превасходно средњошколцима којима ће том приликом представници филмских академија у Србији представити своје институције и предочити практичне савете и информације о програмима, захтевима за упис и осталом што буде интересовало учеснике.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.