Kragujevac

Veći broj turista ove godine posetio Kragujevac

ead1d5a82fbfda25765b1fb9af5ae025_xlU Kragujevcu je ove godine povećan broj domaćih i stranih posetilaca. Preko 36.000 turista je posetilo prestonicu Šumadije a registrovano je 74.000 noćenja, što znači da su se putnici zadržavali po dva dana u gradu.

Razlog njihovih poseta su poslovne obaveze, seminari, razna takmičenja, a u takvim situacijama, sa prepunom agendom događaja, malo vremena ostaje za obilazak grada.

Turistička ponuda još uvek nije osvežena brojnim zanimljivostima i pozivima da turisti posete grad u kome su rođene brojne poznate ličnosti koje su građani decenijama obožavali poput: slavnog Ljube Tadića, Minimaksa, Gidre, Ljube Moljca, Branislava Cige Jerinića, Radoja Domanovića, Gorice Popović, Radomira Putnika, Jovana Ristića, Predraga Gojkovića Cuneta, Bore Dugića, Jelene Tomašević, Ljiljane Lašić, Mije Aleksića, Nikole Rakočevića…

Oni koji moraju i dalje će dolaziti u Kragujevac što zbog seminara što zbog sportskih takmičenja, a na gradskoj vlasti je da bolje osmisli načine da ih zainteresuje i za turističku ponudu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.