Kragujevac

Završen 13. Šumadijski sajam poljoprivrede

877afa086b1356b8033596919f8d6e46_mOvogodišnji 13. Šumadijski sajam poljoprivrede, koji je održan u Kragujevcu, bio je jedan od najuspešnijih do sada i po broju izlagača i po broju posetilaca.

Najveća jesenja smotra agrara u Srbiji, ove godine okupila je više od 200 izlagača. U pratećem programu četvorodnevne sajamske manifestacije, pored kulturno-zabavnog programa, organizovane su brojne izložbe životinja i poljoprivrednih proizvoda, tribine, seminari i stručna predavanja sa najaktuelnijim i najznačajnijim temama iz oblastio agrara.

Tokom četvorodnevne sajamske manifestacije posetiocima se predstavilo više od 200 izlagača iz različitih oblasti poljoprivrede, odgajivači stoke i sitnih životinja, a u kulturno-zabavnom programu nastupilo je nekoliko stotina učesnika.

Među izlagačima našli su se brojni domaći i strani proizvođači i distributeri poljoprivredne mehanizacije, semenske robe, veštačkog đubriva, opreme za ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i druge agrarne delatnosti, a posećenost je bila rekordna.

Pokrovitelj ove najvažnije i tradicionalno najveće jesenje smotre agrara u Srbiji i ove godine bio je Grad Kragujevac.

U pratećem programu sajma, koji je organizovao Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, održano je više stručnih tribina i predavanja iz poljoprivrede, a ni ove godine nije izostao bogat kulturno-umetnički program.

Predstavljena su novine u oblasti govedarstva, pčelarstva, voćarstva, a Gradska truristička organizacija je za zainteresovane održala predavnje o seoskom turizmu.

Pored novih sadržaja u oblasti agrara, u kulturno-umetničkom programu nastupili su članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, Akademskog folklornog ansambla Svetozar Marković, pevačka grupa SKC-a i kulturno-umetnička društva iz Resnika i Cerovca.

Svoje poljoprivredne potencijale na ovogodišnjem sajmu poljoprivrede, osim grada Kragujevca, predstavili su i Valjevo, Svilajnac, Knić, Batočina, Rača i drugi gradovi i opštine.

Na štandu lokalne samouprave ove godine posetiocima su se predstavili i Gradska turistička organizacija, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Zavod za zbrinjavanje odraslih Male Pčelice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.