Kultura

Danski umetnici u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci: PRILOG PROSLAVI STOGODIŠNjICE DIPLOMATSKIH ODNOSA

Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci ugostila je danske umetnike Kristijana Andersena, Henrika Brahea i  Hofmana Ejdainlensena. Vlasnica Galerije Slađana Starčević je podsetila da je osnovna ideja osnivača bila  da u njoj izlažu i promovišu se mladi likovni stvaraoci.

Dobrodošlicu umetnicima iz Danske poželeo je predsednik Opštine Smederevska Palanka Toplica Pintorović nakon čega se publici obratila visoka predstavnica Ambasade Danske u Beogradu, g. Marjana:

-Srećna sam što sam večeras ovde sa vama i ponosna na još jedan lep primer saradnje moje zemlje i Srbije. Pre dva dana je proslavljen Dan Danske u Domu Vojske Srbije u Beogradu, gde je gostovao Danski kraljevski orkestar. Proslava je utoliko bila svečanija što Danska i Srbija obeležavaju vek diplomatskih odnosa. U  tom smislu u planu su još neka dešavanja na polju kulture i to tokom cele godine. Saradnja naše dve zemlje ne odvija se samo na polju kulture  već i u trgovini, odbrani i zaštiti. Prvi put sam u Smederevskoj Palanci, ali se nadam ne i poslednji. Srbija ima  mnogo skrivenih bisera, koji tek treba da budu otkriveni. Daću sve od sebe da što više Danaca poseti Srbiju. Srećna sam što ovde izlažu tri Danca, koji su put do Srbije i ove Galerije našli bez moje pomoći.

D. J.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.