KulturaSmederevo

Dunav film Fest od 11. do 16. septembra u Smederevu

Dunav film Fest, koji se ove godine održava od 11. do 16. septembra u Smederevu, predstaviće publici raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i dobro poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u evropskom filmu.

Ove godine pored glavnog programa, koji se održava u Malom gradu smederevske tvrđave, nastavlja se tradicija prikazivanja Klasika srpskog filma na Trgu kod Karađorđevog duda, kao i najboljih evropskih hitova 2019. godine na Brodu Pristan.

U skladu sa svetskim trendovima, Dunav film Fest će ove godine ponuditi svojoj publici i on line program koji organizuje u saradnji sa PVOD platformom Moj OFF. Programi koje će publika moći potpuno besplatno da pogleda su Novi rumunski film i Best of Europe.

U glavnom programu biće prikazano deset filmova, od kojih će se sedam takmičiti za glavnu nagradu Festivala „Dunavska Lađa“.
Program Klasici srpskog filma, na trgu kod Karađorđevog duda, donosi pet ostvarenja među kojima su „Marš na Drinu“ reditelja Žike Mitrovića, „Oktoberfest“ Dragana Kresoja, „Ciganka“ Nikole Tanhofera i drugi.

Festival će zatvoriti film „Ime naroda“, našeg istaknutog reditelja Darka Bajića, 16. septembra u 19,30 časova u Malog gradu smederevske tvrđave.

Ulaznice za filmove u Malom gradu smederevske tvrđave mogu se kupiti po ceni od 200 dinara za celo veče, dok su svi ostali programi besplatni. Celokupan program dostupan je na sajtu Centra za kulturu Smederevo www.sdkultura.org.rs, kao i na sajtu Festivala www.dunavfilmfest.rs.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Smederevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.