Kultura

Izdavačka kuća „Stvarnost“ objavila petnaestu knjigu Dragoljuba Janojlića, „Makadam života“

Izdavačka kuća „Stvarnost“ iz Aranđelovca objavila je petnaestu knjigu Dragoljuba Janojlića, „Makadam života“, u kojoj su sabrani nekrolozi pisani u periodu od 1975. do 2019. godine.

Najveći broj tekstova, koji se nalaze u knjizi, objavljen je u listu Nezavisne varoške novijne „Palanačke“. Stranice Janojlićeve knjige ispunjavaju nekrolozi kolegama, prijateljima i poznanicima sa kojima je radio, sarađivao i drugovao u jednom dužem razdoblju.
Dragoljub Janojlić, kako u recenziji ističe dr Mališa Stanojević, ovom zbirkom životopisa o ljubavi – znamenju vrednih ljudi, ukazuje na posvećenost prijateljstvu, poštovanju i trajanju sećanja.

-Ova knjiga je zabeleženi trag linija koje se poput brazde života nose uvek sa sobom, na svom dlanu. Iz bistrine vode života zahvatio je pisac nenatrunjeno, ono što je vrednosno vidljivo za sve koji su poznavali ove ljude i bili svedoci događaja, a u isti mah, srpskoj kulturi Dragoljub je ostavio autentično svedočenje – naglašava dr Mališa Stanojević.
Dragoljub Janojlić je član Saveza književnika u otadžbini i rasejanju, Udruženja književnika Srbije i Udruženja novinara Srbije, a ovu knjigu posvetio je iskrenom priljatelju, dragom kolegi, omiljenom uredniku, smernom direktoru i darovitom književniku Miletu Kordiću koga bi, kako kaže, večnost morala da ponovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.