Култура

Песник Зоран Радосављевић предложен за награду „Сребрна пахуља“ на Међународном фестивалу уметности у Сарајеву

Песник из Смедеревске Паланке, Зоран Радосављевић, учествовао је на Међународном фестивалу уметности у Сарајеву и доживео заиста звездане тренутке.

Аутору из Србије припала је част да први наступи и отвори Фестивал и то пред бројним посетиоцима и представницима „седме силе“.

Ова значајна манифестација одржана је у чувеној Галерији Collegium artisticum у Скендерији.

Зоран је ексклузивно за читаоце „Паланачких“ и портала „Шумадијске вести“ , пренео утиске из престонице БиХ, где је, судећи по пријему и интересовању медија, засијао на уметничком небу.

-Не знам како бих почео, и све што бих рекао не може да се опише шта сам доживео и како сам прелепо примљен у Сарајеву – рекао је Радосављевић. – Указана ми је та част да отворим Фестивал и тај први дан је био само мој. Поред многобројних новинара и сниматеља и посетилаца част ми је указао познати Требињац Шуки Плањанин који је дошао да ме прати на гитари. Он је, иначе аутор бројних хитова,добитник Оскара популарности за животно дело и за једног од највећих хуманиста са тих простора. Неизмерно сам захвалан и господину Ибрахиму Спахићу кантоналном министру културе и организатору овог већ чувеног Фестивала, а јако ме је изненадило што зна неке моје песме боље од мене. Обишао сам доста школа међу њима и Прву сарајевску гимназију, у коју су ишли Иво Андрић, Гаврло Принцип и пола Младе Босне. У Центру за хуманитарне делтности било је преко сто људи који су ме одушевљено примили. Изашли смо и у шетњу Сарајевом, дан је био прелеп, доста људи ме препознало јер су телевизије тих дана пренослиле догађања на Фестивалу, прилазили су да се сликамо и проћаскамо се самном. Захвалан сам свим тим људима, наравно и организаторима на позиву и сигурно ћу увек ићи у Сарајево кад ме позову. Да и то наведем, предложен сам и за Фаграду фестивала „Сребрна пахуља“, која се додељује сваке године за нека од најбољих остварења из уметности приказаних на Фестивалу.

 

Дејан Црномарковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.