Smederevo

Vranovo 2017: DRUGI MEMORIJALNI TURNIR U MALOM FUDBALU „ZORAN POPOVIĆ POP“

U Vranovu, 16. juna počinje drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“, u znak sećanja na prerano preminulog trenera FK „Proleter“ iz Vranova.

Nagradni fond iznosi 200. 000 dinara. Osim novčanih iznosa, biće dodeljene i nagrade za najboljeg igrača, strelca i golmana. Uplata po ekipi od deset igrača je 10.000 dinara,a prijave ekipa se mogu vršiti do 15. juna u 20 časova, kada je izvlačenje parova , u prostorijama FK „Proleter“ u Vranovu.

Od ove godine Memorijalni turnir „Zoran Popović Pop“ ima i nove partnere – Jelen kup Srbije!

Rekordan broj ekipa na prvom turniru, prepune tribine gde se iz večeri u veče tražilo mesto više, korektna navijačka i takmičarska atmosfera, opredelili su Jelen kup da podrži ovaj turnir. Pobedničkoj ekipi obezbeđen je direktan plasman na završni turnir Jelen kupa u Beogradu čiji je prošlogodišnji pobednik nastupao na turniru u Parizu.

„Fudbalski svet nije i neće zaboraviti Zorana Popovića Popa . Prošle godine u ovo vreme, dok smo pripremali prvi turnir, rekli smo da je naša namera da ovo postane tradicionalni memorijal koji će iz godine u godinu biti sve masovniji i kvalitetniji. Tu našu nameru prepoznali su i ljudi iz Jelen kupa koji nas od ove godine podržava. Zoran Pop je, dajući sebe fudbalu u Vranovu i samom FK Proleter do poslednjeg dana svog života, zaslužio da se kroz fudbal čuva sećanje na njega. Mi koji smo sa njim sarađivali, imamo ovakvu obavezu prema njemu kao bivšem treneru i kao čoveku, našem drugu i prijatelju“, kaže Jovan Beč, jedan od organizatora turnira.

Organizatori pozivaju zainteresovane ekipe da prijave učešće na ovogodišnjem memorijalnom turniru i takmiče se za nagradni fond i odlazak na turnir u Beogradu.

Prijave se mogu izvršiti na telefone: 060 75 75 111 – Nemanja; 060 66 33 673 – Olja.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom ušao u viši rang – zonu Dunav, gde se i danas takmiči.

Uprava kluba,a potom i Gradsko veće grada Smedereva, donelo je 15. aprila 2016. godine odluku da stadion FK Proleter dobije ime „Zoran Popović Pop“. U loži na stadionu, uoči finala prvog turnira zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „Stadion Zoran Popović Pop“, kraj koga se igra i ovogodišnji Memorijalni turnir u malom fudbalu, posvećen preminulom treneru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.