Smederevska Palanka

Akcija Demokratske stranke na Sajmu poljoprivrednih mašina i alata u Smederevskoj Palanci: „PRESTANI DA STREPIŠ. SADA JE RED NA NjIH“

IMG_7998– Smanjili su nam plate, smanjili penzije, smanjili subvencije za poljoprivrednike, i ja pitam – ko danas bolje živi, osim Aleksandra Vučića, njegovog brata i njegovog kuma – izjavio je Radoslav Milojičić Kena, šef Izbornog štaba DS

 

Aktivisti  Demokratske stranke danas su boravili na Sajmu poljoprivrednih mašina i alata, koji se, svakog petnaestog u mesecu, održava u Smederevskoj Palanci. Mnoštvu prisutnih, iz svih krajeva Srbije, deljene su afiše sa programom Demokratske stranke, pod naslovom „Prestani da strepiš. Sada je red na njih“, i „Uspravi se, dostojanstvo ti niko ne može oduzeti“.

Sa poljoprivrednicima okupljenim na Sajmu, razgovarao je šef Izbornog štaba Demokratske stranke, Radoslav Milojičić Kena, koji  je ovom prilikom dao i kratku izjavu za medije.

IMG_7989-1– Mi smo mislili da je Aleksandar Vučić došao do  kraja svoje bahatosti i bezobrazluka prema građanima naše zemlje. Međutim, vidimo da on uvek može da donese gore odluke, po interese građana Republike Srbije. Vidimo na sajmu poljoprivrednih mašina da su poljoprivrednici ogorčeni. Subvencije od 12 hiljada, koje je svojevremeno dala Demokratska stranka, Aleksandar Vučić je smanjio na četiri hiljade dinara. Vidimo da je ova vlast ukinula da 1.200 mladih stručnjaka pomaže poljoprivrednicima u Srbiji. Cena žita bila je 25 dinara, dok je sada 17 dinara, vidimo da se mleko ne otkupljuje. Vidimo i da Aleksandar Vučić hoće da našu najplodniju zemlju, za koju su naši dedovi davali živote – proda strancima. Demokratska stranka će se boriti protiv svih ovih odluka. Dnevno na stotine ljudi dolazi ili šalje pisma podrške Demokratskoj stranci, a protiv ove bahate, korumpirane i nestručne vlasti, koja je uništila ne samo poljoprivrednike, nego sve grane našeg života. Smanjili su nam plate, smanjili penzije, smanjili subvencije za poljoprivrednike, i ja pitam – ko danas bolje živi, osim Aleksandra Vučića, njegovog brata i njegovog kuma. Da li mogu poljoprivrednici, sa subvencijama od četiri hiljade dinara da sastave kraj sa krajem? Da li mogu da kupe gorivo, i sve ono što im je potrebno za poljoprivrednu proizvodnju? Demokratska stranka poziva sve poljoprivrednike i sve građane Srbije da nam se pridruže u borbi za smenjivanje najgore i najkorumpiranije vlade, predvođene Aleksandrom Vučićem – rekao je Milojičić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.