Smederevska Palanka

Ambasador Republike Koreje donirao zaštitne maske Domu zdravlja u Smederevskoj Palanci

Ambasador Republike Koreje Hjong-ćan Če, savetnik Donghvan Če i drugi sekretar Li Garam posetili su Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci i uručili donaciju u zaštitnim maskama.

Poseti Domu zdravlja prethodila je poseta Opštini i prijem u kabinetu predsednika Nikole Vučena. Amasador je, tom prilikom, uručio donaciju u zaštitnim maskama i Opštini Smederevska Palanka.

Sastanku u Domu zdravlja prisustvovali su, pored gostiju, predsednik Opštine, Nikola Vučen, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave, Mima Blagojević, direktor, Doma zdravlja, dr Milan Matejić, glavna sestra Doma zdravlja, Danijela Petrović i predstavnici Fabrike Kjungšin Kejbl.

Predsednik Opštine, Nikola Vučen zahvalio je ambasadi Republike Koreje i ambasadoru Čeu na donaciji i prijateljstvu.

– Nas u narednom periodu očekuje otvaranje južnokorejske Fabrike Kjungšin Kejbl, na čemu takođe dugujemo veliku zahvalnost ambasadoru Čeu. On je prepoznao našu iskrenu želju za stranim investicijama i želju da se u Palanci sagradi ovakva fabrika. Uz pomoć države i predsednika Vučića, potrudili smo se da prve strane investicije tu i ostanu. Kroz ovakvo zajedničko delovanje prepoznaju se pravi prijatelji. U naredno periodu gradićemo Kjungšin Kejbl zajedno, a uz to i naše prijateljske odnose. Još jednom veliko hvala – rekao je Vučen.

Ambasada Republike Koreje u Beogradu donirala je zaštitnu medicinsku opremu i drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji ali, kako je istako ambasador Hjong-ćan Če, ovo je prva poseta Domu zdravlja gde je lično uručio donaciju. On je istakao da je Smederevska Palanka za njega posebno mesto u kome je kompanija Kjungšin Kejbl odlučila da investira.

-Uprkos pandemiji radovi nisu stali i fabrika je sagrađena mnogo brže neko što je planirano. Voleo bih da i u budućnosti nastavimo saradnju između Srbije i Republike Koreje. Želeo bih da ova investicija bude model drugim kompanijama da investiraju u Srbiju. Ovo je treći put da sam u Smederevskoj Palanci, što se do sada nije dešavalo da posetim jedan grad više puta. Odlučio sam ovde da doniram zaštitnu opremu. Kao što je predsednik Opštine Vučen rekao, pravi prijatelji se poznaju onda kada je nevolja, mi smo kao pravi prijatelji želeli da pomognemo upravo vama u Smederevskoj Palanci, – rekao je ambasador u izjavi za medije.

Direktor Doma zdravlja, dr Milan Matejić, zahvalio je ambasadoru Republike Koreje na poseti i donaciji istakavši da je to prva donacija jedne strane ambasade palanačkom zdravstvu.

-Na ovaj način direktno pomažete nama, zdravstvenim radnicima, a indirektno svim našim pacijentima sa teritorije Opštine Smederevska Palanka. Zaštitna oprema koju ste nam donirali će podići nivo bezbednosti naših radnika, s obzirom da su maske koje ste nam donirali trenutno najkvalitetnije na tržištu i pružaju visok nivo zaštite od koronavirusa. U ovim teškim vremenima za zdravstvene radnike, lično mi je drago da prijateljstvo i solidarnost ne poznaju granice. Ambasada Republike Koreje je kroz svoje aktivnosti pokazala da geografska udaljenost ne predstavlja prepreku prijateljskim odnosima naših zemalja – rekao je dr Matejić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.