Smederevska Palanka

Direktor OŠ ”Olga Milošević” Darko Dimitrijević dobitnik nagrade ANNEX YU

Vizija škole budućnosti i kvalitet rada prepoznati su i nagrađeni van granica naše zemlje. Direktor škole Darko Dimitrijević poneo je laskavu titulu najboljeg direktora vaspitno-obrazovne ustanove u okviru „Asocijacije Najboljih Nastavnika, ANNEX_YU“ . Nagradu mu je uručila Željana Radojičić Lukić, idejni tvorac i osnivač Asocijacije. „ANN EX YU“ je udruženje nastavnika formirano od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja sa ciljem afirmacije nastavničke profesije.

Šesta regionalna konferencija nastavnika “Svet obrazovanja briše granice“ održana je od 4. do 7. aprila u Banjoj Luci. Najvažniji cilj konferencije je podsticanje regionalnog umrežavanja najboljih edukatora, nastavnika, profesora, profesionalnih saradnika i prvi put direktora iz čak šest zemalja u cilju vidljivosti njihovog rada i kreativnosti. Njihov inovativni rad je neosporno pokretač formalnih obrazovnih reformi za kojima vape sve zemlje u regionu. Na konferenciji je bilo više od 200 nastavnika iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Pored direktora škole ovoj konferenciji prisustvovale su i pedagog škole Biljana Živković i nastavnica Milica Avramović.

U okviru ove konferencije organizovan je Sajam obrazovanja, sekcije, obilazak ustanova obrazovanja i kulture, radionice, kao i plenarno predavanje koje je održao direktor naše škola na temu „Kako funkcioniše jedna srpska srećna škola“. Predavanje je bilo veoma zapaženo, ispraćeno aplauzom, razgovorima o saradnji, razmeni iskustava, ideja i poseti školi, uz pohvale i veliku znatiželju prisutnih.

Ne možete potrošiti svoju kreativnost i uspehe. Što ih više koristite i više napredujete, više ih i imate. U osnovi svakog uspeha je vredan i marljiv rad, posvećenost i ljubav a nagrade su samo još jedna potvrda kvaliteta našeg rada i podstrek da ovde ne stanemo već da, raširenih ruku i zasukanih rukava, prigrlimo budućnost u našoj školi budućnosti, sa našim Darkom Dimitrijevićem za kormilom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.