Смедеревска Паланка

Гимназијалци из БиХ у гостима код вршњака из Смедеревске Паланке

Ученици и наставници Гимназије „Иван Горан Ковачић“, из Кисељака у Босни и Херцеговини, бораве у петодневној посети Смедеревској Паланци и својим колегама из Паланачке гимназије. Посета је реализована у оквиру пројекта „Super Schools“.

Пројекат, коме су креативни ученици дали назив „Појединачно смо кап, зајeдно смо извор“, има за циљ да промовише помирење и сарадњу међу младима, дијалог између школа и локалних заједница. Путем размене ученика и наставника и различитих интеркултуралних активности, младима се омогућава да се повежу са својим вршњацима из региона Западног Балкана и да заједнички учествују у друштвеном, економском и културном развоју региона.

Госте из БиХ примио је и председник Општине Никола Вучен и пожелео им пријатан боравак у Смедеревској Паланци, уз наду да ће овде стећи нова пријатељства и отићи са лепим успоменама, а потом је путем видео позива разговарао са начелником општине Кисељак, Младеном Машурићем-Рамљаком. У разговору су представили један другоме своје општине говорећи о културним и историјским знаменитостима и дошли до заједничког предлога о братимљењу две општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.