Смедеревска Паланка

Изборна Скупштина Демократске омладине у Смедеревској Паланци: ВИКТОРИЈА ИГЊАТОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК

Viktorija IgnjatovicНа Скупштини Демократске омладине Смедеревске Паланке, која је одржана у сали Градског позоришта, за новог председника изабрана је Викторија Игњатовић, двадесетједногодишња студенткиња.

Досадашњи председник, Вишња Марић поднела је извештај о раду у протекле две године, а као илустрација послужио је и деветоминутни филм „Ми нисмо ботови“ који су реализовали чланови ДО.

Члановима ДО и гостима обратио се и шеф Изборног штаба Демократске странке и председник Општинског одбора ДС у нашем граду, Радослав Милојичић Кена.

– Пресрећан сам због пуне сале и због вашег активизма рекао је Милојичић. – Сигуран сам да сте најбоља омладина, не само Демократске странке, него и свих других странака у Србији. Са друге стране, ово је прва скупшина ДО и прва година а да ја више нисам омладинац. Пред Викторијом је тежак период , јер ми немамо нормалну власт у овој земљи. Ваша генерација нема времена да расте нормално. Нема, јер ви нисте омладина неке партије у Норвешкој, Данској или некој другој европској земљи. Ви сте омладина у земљи у којој је, нажалост, премијер Александар Вучић. И зато ми морамо да мењамо ову земљу. Ни ви, као што ни ја на то нисам имао право када сам као двадесетчетворогодишњак постао председник ОО ДС, немате право на нормално одрастање. Јер, ово је земља која иде у лошем правцу, у привредном, економском, пољопривредном смислу… Ваши родитељи немају 200 динара да вам дају када кренете у школу, немају пара да вас упишу на факултет, док Синиша Мали краде 24 стана, а Јоргованка Табаковић нас задужује 370 милиона евра.

11028367_10207001902279059_5649510147915250208_nМилојичић је подвукао да само Демократска странка може да се супротстави даљем срозавању и пропадању Србије, које се догађа под вођством Српске напредне странке.

– Зато главе горе, избори су за три или четири месеца, и зато немамо право да спавамо док ово зло које влада Србијом не будемо отерали у пензију. Победили смо их 2000.  године, победићемо их и сада. Зато што смо ми демократе и немамо права да ћутимо, немамо право на предају. Немамо то право због нас, због наших породица, немамо то право због др Зорана Ђунђића.

Скупштини Демократске омладине Смедеревске Паланке присуствовала је и председница Демократске омладине, народни посланик Јована Јовановић, као и гости  из других крајева Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.