Smederevska Palanka

Izborna Skupština Demokratske omladine u Smederevskoj Palanci: VIKTORIJA IGNjATOVIĆ NOVI PREDSEDNIK

Viktorija IgnjatovicNa Skupštini Demokratske omladine Smederevske Palanke, koja je održana u sali Gradskog pozorišta, za novog predsednika izabrana je Viktorija Ignjatović, dvadesetjednogodišnja studentkinja.

Dosadašnji predsednik, Višnja Marić podnela je izveštaj o radu u protekle dve godine, a kao ilustracija poslužio je i devetominutni film „Mi nismo botovi“ koji su realizovali članovi DO.

Članovima DO i gostima obratio se i šef Izbornog štaba Demokratske stranke i predsednik Opštinskog odbora DS u našem gradu, Radoslav Milojičić Kena.

– Presrećan sam zbog pune sale i zbog vašeg aktivizma rekao je Milojičić. – Siguran sam da ste najbolja omladina, ne samo Demokratske stranke, nego i svih drugih stranaka u Srbiji. Sa druge strane, ovo je prva skupšina DO i prva godina a da ja više nisam omladinac. Pred Viktorijom je težak period , jer mi nemamo normalnu vlast u ovoj zemlji. Vaša generacija nema vremena da raste normalno. Nema, jer vi niste omladina neke partije u Norveškoj, Danskoj ili nekoj drugoj evropskoj zemlji. Vi ste omladina u zemlji u kojoj je, nažalost, premijer Aleksandar Vučić. I zato mi moramo da menjamo ovu zemlju. Ni vi, kao što ni ja na to nisam imao pravo kada sam kao dvadesetčetvorogodišnjak postao predsednik OO DS, nemate pravo na normalno odrastanje. Jer, ovo je zemlja koja ide u lošem pravcu, u privrednom, ekonomskom, poljoprivrednom smislu… Vaši roditelji nemaju 200 dinara da vam daju kada krenete u školu, nemaju para da vas upišu na fakultet, dok Siniša Mali krade 24 stana, a Jorgovanka Tabaković nas zadužuje 370 miliona evra.

11028367_10207001902279059_5649510147915250208_nMilojičić je podvukao da samo Demokratska stranka može da se suprotstavi daljem srozavanju i propadanju Srbije, koje se događa pod vođstvom Srpske napredne stranke.

– Zato glave gore, izbori su za tri ili četiri meseca, i zato nemamo pravo da spavamo dok ovo zlo koje vlada Srbijom ne budemo oterali u penziju. Pobedili smo ih 2000.  godine, pobedićemo ih i sada. Zato što smo mi demokrate i nemamo prava da ćutimo, nemamo pravo na predaju. Nemamo to pravo zbog nas, zbog naših porodica, nemamo to pravo zbog dr Zorana Đunđića.

Skupštini Demokratske omladine Smederevske Palanke prisustvovala je i predsednica Demokratske omladine, narodni poslanik Jovana Jovanović, kao i gosti  iz drugih krajeva Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.