Smederevska Palanka

Jubilej Opštinskog odbora SPS u Smederevskoj Palanci: DR ŽARKO OBRADOVIĆ – „TRUDIMO SE DA AFIRMIŠEMO IDEJE LEVICE“

IMG_1769-U proteklih 25 godina realizovano više značajnih projekta, završava se Fabrika vode, a sledi komasacija i regulacija Jasenice i Kubršnice – istaknuto u svečanom govoru predsednika OO SPS Petra Jelića

 

Povodom 25 godina postojanja Opštinskog odbora SPS Smederevska Palanka, u prisustvu visokih funkcionera te partije dr Žarka Obradovića i Branka Ružića, održana je konferencija za medije na kojoj je o pređenom putu i narednim zadacima govorio Petar Jelić. On je istakao da rad u minulim godinama ni malo nije bio lak, a nije ni danas, ali je Socijalistička partija Srbije na području palanačke opštine dala svoj doprinos stvaranju ambijenta za bolji život građana.

-Imali smo velike projekte, a jedan od značajnijih je rešavanje pitanja vodosnabdevanja dovođenjem vode iz priobalja Velike Morave u ataru Trnovča – podsetio je Jelić.- Od kako učestvujemo u opštinskoj vlasti, imali smo i druge velike projekte, poput učešća u adaptaciji velikih škola, uloživši u to, uz pomoć resornih  ministarstava pola miliona evra. Aktuelan je sada projekat komasacije na području naše opštine i to na površini od 7.500 hektara. U to uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i naše Vlade ulažemo 250 miliona dinara. Uz njihovu podršku i uz pomoć Evropske Unije, radiće se i na regulaciji Jasenice i Kubršnice. Taj poduhvat koštaće oko dva miliona evra, a realizacija će krenuti početkom naredne godine. U to vreme završava se i Fabrika vode što je od velikog interesa za našu opštinu i građane.

U nastavku Jelić je istakao da Socijalistička partija od svog osnivanja teži i radi na tome da građanima obezbedi bolji i kvalitetniji život. U njenim redovima je priličan broj mladih i obrazovanih  ljudi, pa ova stranka ima budućnost. Zahvaljujući tome i projektima  na kojima se radi, građani će na predstojećim izborima imati koga da biraju, istakao je Jelić, dodavši da partija koju predvodi u Smederevskoj Palanci ima  dobru saradnju s medijima i vrlo korektne odnose s drugim političkim strankama.

-Branko Ružić i ja smo večeras došli da, u ime rukovodstva Socijalističke partije Srbije,  pozdravimo naše članove u Smederevskoj Palanci, gde imamo jako kvalitetan, dobro organizovan i jak Opštinski odbor, koji se oduvek trudio, a tako je i sada, da se kvalitet života građana u lokalnoj samoupravi unapredi – naglasio je potpredsednik dr Žarko Obradović.- Čuli ste od Petra Jelića koji su to projekti na kojima se radilo ili IMG_1770će se raditi, a koji su deo politike koju smo sprovodili ovde. Mi ne vidimo drugu svrhu bavljenja politikom do da pomognemo našim građanima što važi kako na lokalnom tako i na nivou republike, gde zajedno sa SNS i ostalim koalicionim partnerima učestvujemo u sprovođenju onoga što je sadržaj rada Vlade. Snosimo odgovornost za sve ono što Vlada radi i mogu reći da smo mi vrlo korektni partneri. Imamo i znanje i sposobnost pa se trudimo da to što posedujemo upotrebimo na najbolji mogući način i da pri tom afirmišemo ideje levice i naše programske zadatke i ciljeve.

Dr Obradović je potom kazao da mu je drago što je Vlada u proteklom periodu postigla zapažene rezultate, kako u spoljnoj politici, tako  i na drugim poljima. Bila je uspešna poseta predsednika Vlade NR Kini, gde se sreo s njenim najvišim predstavnicima, a uspešno je organizovano i zasedanje OEBS-a u Beogradu, čemu je  veliki doprinos dao i predsednik SPS Ivica Dačić. On je za svoj rad, prema Obradovićevim rečima, dobio nepodeljene komplimente od predstavnika svih država, jer je mudro, racionalno, logično, s balansom osećaja za meru vodio OEBS u izuzetno teškim vremenima.

Odgovarajući na pitanja kolege Vladimira Đurđevića, koja su bila u duhu svečanog trenutka, a odnosila su se na izuzetnu aktivnost mladih, kao i na učešće žena u radu SPS, dr Žarko Obradović je kazao:

-Tako je i u drugim sredinama. Već godinama unazad, a o tome je govorio i naš predsednik Ivica Dačić, mi se stalno trudimo da uključimo mlade, ali i žene, u sve naše aktivnosti. Žene, statistički gledano, čine više od polovine biračkog tela u Republici Srbiji. One su ravnopravne s nama muškarcima i logično je da nose i teret aktivnosti. Imamo jak Forum žena i drago nam je što se mladi ljudi uključuju u naš rad. Organizacija Mladih socijalista je ovde vrlo jaka. Mi se trudimo da se  unutar partije i u javnosti uključi što više mladih ali i žena da bi se ideja levice prenosila i stalno promovisala. Naši mladi u tome imaju veliku ulogu širom Srbije. Mi se trudimo da uvek budemo na raspolaganju građanima. Za partiju je važno kada toliki broj mladih i žena promoviše našu politiku.

-Koliko ste zadovoljni radom Opštinskog odbora SPS u Smederevskoj Palanci? – bilo je završno pitanje Vladimira Đurđevića, upućeno dr Žarku Obradoviću.

– Već sam naglasio, a to je kazao i Branko Ružić na sednici Opštinskog odbora, da mi ovde, u Smederevskoj Palanci imamo veoma kvalitetnu organizaciju Socijalističke partije.- Ovaj odbor je dobro radio u proteklom periodu, Jelić je pomenuo i neke projekte koji su deo naše politike ovde. Mi smo u Glavnom odboru SPS zadovoljni načinom na koji naš Opštinski odbor u Smederevskoj Palanci radi, zadovoljni smo bili i izbornim rezultatima, pa sada očekujemo i bolji što je logično za svaku političku stranku. Atmosfera koju smo večeras osetili je nešto što govori da i formalno i stvarno spadamo u pravu partiju demokratske levice, u pariju koja deli sve one vrednosti koje čine partije levice i, čini mi se da ovaj Opštinski odbor u velikoj meri uspeva da to u praksi pokaže. Jednom rečju, zadovoljni smo.

Dragoljub Janojlić

 

ODRŽANA I SEDNICA STATUTARNE KOMISIJE

 

Kako nezvanično saznajemo, pre svečanog dela, održana je i sednica Statutarne komisije Socijalističke partije Srbije.

Ovaj deo, kao i sednica Opštinskog odbora, bili su zatvoreni za javnost.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.