Смедеревска Паланка

Локал прес: НОВИ ПРИТИСАК НА „ПАЛАНАЧКЕ“

logoПословно удружење асоцијације локалних и независних медија „Локал прес” очекује од надлежних органа да у најкраћем року открију ко су Н.Н. лица, која су исекла гуме на аутомобилу Дејана Црномарковића директора „Паланачких новина”. Брза реакција надлежних, али и адекватна казна за починиоце биле би истовремено и најјача порука да су притисци и напади на новинаре у Србији данас недопустиви.

Инцидент који се у суботу 26. септембра, у сред бела дана догодио у непосредној близини породичне куће Дејана Црномарковића, према његовом сведочењу, могао би бити у вези са критички интонираним текстом о посланику Српске напредне странке, објављеном у „Паланачким новинама”. Црномарковић је у изјави датој полицији изнео своје сумње да би управо његово писање могло бити мотив починиоцима вандализма. Треба подсетити да је директор и новинар листа из Смедеревске паланке раније већ био изложен увредама и претњама због ставова које износи у својим текстовима.

Имајући то у виду Пословно удружење „Локал прес” очекује да надлежни државни органи у најкраћем року утврде све детаље у вези са инцидентом који се догодио у суботу и предузму све што је у њиховој надлежности како би заштититили новинаре од претњи и напада и омогућили им несметан рад.

 

http://localpress.org.rs/korporativnevesti/novi-pritisak-na-palanacke/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.