Smederevska Palanka

Lokal pres: NOVI PRITISAK NA „PALANAČKE“

logoPoslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres” očekuje od nadležnih organa da u najkraćem roku otkriju ko su N.N. lica, koja su isekla gume na automobilu Dejana Crnomarkovića direktora „Palanačkih novina”. Brza reakcija nadležnih, ali i adekvatna kazna za počinioce bile bi istovremeno i najjača poruka da su pritisci i napadi na novinare u Srbiji danas nedopustivi.

Incident koji se u subotu 26. septembra, u sred bela dana dogodio u neposrednoj blizini porodične kuće Dejana Crnomarkovića, prema njegovom svedočenju, mogao bi biti u vezi sa kritički intoniranim tekstom o poslaniku Srpske napredne stranke, objavljenom u „Palanačkim novinama”. Crnomarković je u izjavi datoj policiji izneo svoje sumnje da bi upravo njegovo pisanje moglo biti motiv počiniocima vandalizma. Treba podsetiti da je direktor i novinar lista iz Smederevske palanke ranije već bio izložen uvredama i pretnjama zbog stavova koje iznosi u svojim tekstovima.

Imajući to u vidu Poslovno udruženje „Lokal pres” očekuje da nadležni državni organi u najkraćem roku utvrde sve detalje u vezi sa incidentom koji se dogodio u subotu i preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi zaštititili novinare od pretnji i napada i omogućili im nesmetan rad.

 

http://localpress.org.rs/korporativnevesti/novi-pritisak-na-palanacke/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.