Смедеревска Паланка

Невиђени скандал у паланачкој Болници: ДИРЕКТОР ЗАБРАНИО АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

2014-09-02-1782-236x300Невиђени скандал, који ће шокирати  ширу српску јавност, догодио се у Општој болници „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци, када је директор ове здравствене установе, др Горан Богдановић, забранио акцију добровољног давања крви коју традиционално у ово доба, већ више година, реализује Клуб демократске омладине.

Наиме, како сазнајемо, чланови Омладине паланачког огранка Демократске странке, који већ годинама у ово време организују акцију давања крви својих чланова и свих заинтересованих грађана и сада су на Одељењу за трансфузију паланачке Болнице најавили акцију, која би, као и увек до сада била реализована у просторијама њихове странке, и уследио је договор са руководиоцима ове службе.

Међутим, када је чуо за то, директор Болнице др Горан Богдановић је затражио да се акција забрани јер су иницијатори и организатори акције из Демократске странке.

– Ви ми радите о глави – урлао је директор др Богдановић и забранио акцију.

Овакав случај је незабележен у српском здравству, јер се добровољно давање крви сматра хуманитарном акцијом и животи пацијената често зависе од резерви крви у здравственим установама, па смо и сведоци сталних позива на добровољно давање ове животно важне течности.

Судећи по ономе што је учинио, изгледа да директору паланачке Болнице то није важно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.