Smederevska Palanka

Neviđeni skandal u palanačkoj Bolnici: DIREKTOR ZABRANIO AKCIJU DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

2014-09-02-1782-236x300Neviđeni skandal, koji će šokirati  širu srpsku javnost, dogodio se u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, kada je direktor ove zdravstvene ustanove, dr Goran Bogdanović, zabranio akciju dobrovoljnog davanja krvi koju tradicionalno u ovo doba, već više godina, realizuje Klub demokratske omladine.

Naime, kako saznajemo, članovi Omladine palanačkog ogranka Demokratske stranke, koji već godinama u ovo vreme organizuju akciju davanja krvi svojih članova i svih zainteresovanih građana i sada su na Odeljenju za transfuziju palanačke Bolnice najavili akciju, koja bi, kao i uvek do sada bila realizovana u prostorijama njihove stranke, i usledio je dogovor sa rukovodiocima ove službe.

Međutim, kada je čuo za to, direktor Bolnice dr Goran Bogdanović je zatražio da se akcija zabrani jer su inicijatori i organizatori akcije iz Demokratske stranke.

– Vi mi radite o glavi – urlao je direktor dr Bogdanović i zabranio akciju.

Ovakav slučaj je nezabeležen u srpskom zdravstvu, jer se dobrovoljno davanje krvi smatra humanitarnom akcijom i životi pacijenata često zavise od rezervi krvi u zdravstvenim ustanovama, pa smo i svedoci stalnih poziva na dobrovoljno davanje ove životno važne tečnosti.

Sudeći po onome što je učinio, izgleda da direktoru palanačke Bolnice to nije važno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.