Смедеревска Паланка

Одржана конститутивна седница Скупштине општине Смедеревска Паланка: ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО

DSCN7239– Нећемо много причати. Једноставно, од понедељка крећемо са радом, и чврсто обећавам свима – нећу се бавити Северном Корејом рекао је у првом обраћању одборницима новоизабрани председник Општине, Петар Милић

 

Конститутивној седници новог сазива Скупштине општине присуствовало је свих 49 новоизабраних одборника, са четири листе: 27 одборника коалиције коју је предводила Српска напредна странка, 12 одборника Демократске странке, 7 одборника листе СПС-НС-ЈС, и три одборника коалиције Демократске странке Србије и Српског покрета обнове.

Седницом је председавао најстарији одборник, Стојан Костић, члан СНС-а.

Након што је прихваћен извештај Општинске изборне комисије о спроведеним изборима, верификациона комисија, у саставу Топлица Пинторовић, Јована Радовановић и Марија Зековић, верификовао је одборничке мандате одборницима овог сазива Скупштине општине. Затим је усвојен Привремени пословник о раду Скупштине општине, а она се приступило предлагању кандидата за председника и заменика председника Скупштине општине Смедеревска Паланка.

За председника СО, предложен је једино кандидат СНС-а, машински инжењер и професор физике Владан Вуковић, а за заменика председника, менаџер Никола Вучен.

DSCN7256После завршене процедуре тајног гласања, на два листића (посебно за председника, а посебно за заменика председника), од 49 одборника, 27 је гласало за Владана Вуковића, док су 22 листића била неважећа. Такође, за Николу Вучена гласало је 27 одборника, а 22 листића су била неважећа.

Владан Вуковић, новоизабрани председник СО Смедеревска Паланка, рођен је 1961. године у Смедеревској Паланци. Завршио је Машински факултет на Београдском универзитету, а потом је завршио и за професора физике и основа технике на Физичком факултету у Београду. Био је заменик директора „Гошине“ Фабрике шинских возила, на руководећем положају у фабрици „Прогрес“ у Младеновцу, директор производње у предузећу „Гоша“ Симићево, директор фабрике „Потисје“ у Ади, где је организовао производњу полуприколица за превоз аутомобила. Од 2009. Вуковић ради као професор физике у ОШ „Херој Иван Мукер“ у Смедеревској Паланци. Ожењен је и има двоје деце.

Заменик председника, Никола Вучен, рођен је у Смедеревској Паланци, 1981. године. Дипломирао је на Вишој школи за менаџмент  факултета „Мегатренд“, 2009. године. Тренутно је регионални менаџер „Беолаб“ лабораторије. Члан је Управног одбора АКУД „Шпанац“ Универзитета у Београду.

На предлог председника, Владана Вуковића, на данашњој седници, потом, постављен је секретар Скупштине општине у новом сазиву, дипломирани правник, Слађана Мрвовић која је раније радила у Општинској управи Смедеревска Паланка, ЈКП „Водовод“, Општинској управи у Жабарима и Центру за социјални рад у Жабарима.

У завршном делу прве седнице новог сазива СО, председник Вуковић је предложио дипломираног инжењера елекротехнике, Петра Милића, за председника Општине Смедеревска Паланка. У складу са законом, Петар Милић је за свог заменика предложио Ивана Гајића, а за чланове Општинског већа: Ненада Павловића, Слободана Радисављевића, Предрага Прицу, Бојана Павића, Ирену Ранчић, Зорана Љубисављевића, Милоша Стевановића, Ивану Радојевић, Живана Мијовића, Слободана Маторкића и Небојшу Павловића.

После кратке паузе, за време које су израђени гласачки листићи, тајном гласању приступила је само скупштинска већина, односно одборници СНС-а, јер су одборници опозиције у међувремену напустили скупштинску салу. Гласало је 27 присутних одборника СНС-а, па су председник општине, заменик председника и чланови Општинског већа изабрани једногласно.

DSCN7246– Захваљујем на поверењу које сам добио. Не треба много причати, ни вама, ни нашим грађанима, који ово прате путем медија, у каквом је стању општина. Нисам зачуђен ни реакцијом наших политичких противника, мада сам очекивао да ће мало достојанственије поднети пораз. Ипак, нисам зачуђен, зато што је њихов мотив да задрже власт далеко већи од нашег мотива да је узмемо. Они врло добро знају шта губе, али и ми врло добро знамо шта добијамо уласком у ову општину. Знамо у каквом је стању. Нећемо много причати. Једноставно, од понедељка крећемо са радом, и чврсто обећавам свима – нећу се бавити Северном Корејом – рекао је у првом обраћању одборницима новоизабрани председник Општине, Петар Милић.

По завршетку седнице, у краткој изјави за медије, Владан Вуковић, председник Скупштине општине, између осталог је рекао:

– Искрено речено, мени је ово нова функција. Обављао сам неке друге ствари у животу, водио неке фирме и фабрике. Надам се да ће ова Скупштина складно да функционише. Иначе, видели сте, сама скупштина је протекла сасвим у реду, према протоколу, урађено је све што је замишљено и све тачке су усвојене.

Вуковић је прокоментарисао и вербални дуел са Радославом Милојичићем Кеном, досадашњим председником општине, а сада одборником Демократске странке, када је Милојичић тражио да се, после избора председника и заменика председника СО, обрати одборницима, и када му то није дозвољено, ипак је изашао за говорницу и констатовао да није у реду да се одборницима не даје да говоре, и да то никада није учињено у претходном сазиву СО Смедеревска Паланка.

– У материјалу који смо добили, био је и привремени пословник, а у њему је предвиђено да нема никаквог накнадног јављања. Господину Милојичићу нисам дао реч, јер то није предвиђено овим пословником. Надам се да то није било толико увредљиво. Ја сам своју функцију обавио, и наставио сам да водим седницу – рекао је Вуковић.

На питање новинара када ће бити одржана наредна седница СО, Вуковић је одговорио:

– Зависи од тога шта ћемо видети када будемо почели да радимо. Надам се у најскорије време.

На данашњој седници одборничке мандате вратили су Жељко Радошевић, са листе СПО-ДСС и Ивана Танасковић Гецић, са листе Демократске странке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.