Смедеревска Паланка

Паланачка јавност пита директора ОБ „Стефан Високи“ др Богдановића: ДА ЛИ ЈЕ ТАЧНО…

IMG_5001-300x225Како на конференцијама за медије директор паланачке Болнице, др Горан Богдановић, не одговара на постављена питања већ прича оно што је припремио да каже, што најчешће представља (неосновани) хвалоспев самом себи, што свакако нису теме за које се интересује јавност, поставићемо му на овај начин неколико кључних питања на која одговоре може да да усмено, писмено, у редакцији „Паланачких“, у свом кабинету, било где…

 

1.Да ли је тачно да је у паланачкој Болници, после забране хуманитарне акције добровољног давања крви активиста Клуба демократске омладине, било проблема са резервама крви?

2.Да ли је тачно да је сву кривицу, због тога, директор Богдановић свалио на начелника Трансфузије који је под принудом дао исказ, и да га је казнио одлуком Дисциплинске комисије на чијој седници начелник није био присутан?

3.Да ли је тачно да је др Павловићу, после захтева директора да демантује оно што је данима причао да ће бити укинути Инфективно одељење, пукла стомачна аорта и једва је остао жив?

4.Да ли је тачно да је радник гардеробе, после вишенедељног мобинга, добио инфаркт и уз пратњу др Богдановића, који је био свестан своје кривице, одвезен хитно у Београд?

5.Да ли је тачно да је уплашена радница Болнице, када је кренуо прогон радника чланова Синдиката „Независност“, својим потписом ишчланила и себе и ћерку и свог зета,а директор наредио рачуноводству да се то прихвати иако је противзаконито, а пре тога наредио да то заведу у Правној служби?

6.Да ли је тачно да је једног од најбољих хирурга суспендовао три месеца због изношења докумената које је дотични добио на реверс?

7.Да ли је тачно да је др Владимиру Милосављевићу који је добио специјализацију на хирургији дао противзаконити отказ, док је био на специјализацији, па га је на посао вратила Инспекција рада?

8.Да ли је тачно да је захтевао од познатог хирурга др Перише Јовановића да, после 25 сати дежурства и напорне смене у којој је и оперисао више пута, пише изјаву, претходно га избацивши са јутарњег састанка јер није хтео да прича на том састанку о конференцији за медије коју је држао директор већ само о пацијентима, што и јесте сврха јутарњег састанка?

9.Да ли је тачно да је драстично смањен број операција од доласка др Богдановића на чело ОБ „Стефан Високи“?

10.Да ли је тачно да се, од доласка др Богдановића на место директора, велики број жена уместо у паланачкој Болници која им је матична, порађа у Смедереву?

11.Да ли је тачно да је начелник Радиологије биохемичар?

12.Да ли је тачно да начелник Радиологије одбија снимање пацијената са упутима из паланачког Дома здравља?

13.Да ли је тачно да се већи део јутарњих састанака са лекарима који су дежурали претходне ноћи разговара о Синдикату „Независност“ а не о пацијентима?

14.Да ли је тачно да у болничку Апотеку стиже материјал који није по тендеру и слабијег је квалитета од уговореног?

15.Да ли је тачно да директор има саветника за правна и економска питања кога папрено плаћа (за тај новац могло би да се ангажује 10 спремачица па би Болница била уреднија) иако Болница има шест економиста и четири правника ?

17.Да ли је тачно да је познатом паланачком спортисти, сину легендарног Малаге, Драгану Илићу Малаги, магистру права, дао отказ јер није хтео да прихвати да ради незаконито како је од њега захтевао директор?

18.Да ли је тачно да не дозвољава(због чега ће бити тужен) да Независне варошке новине „Паланачке“ стигну до претплатника, запослених у ОБ „Стефан Високи“, које су платили и примају их поштом, већ задржава и уништава новине?

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.