Smederevska Palanka

Palanačka javnost pita direktora OB „Stefan Visoki“ dr Bogdanovića: DA LI JE TAČNO…

IMG_5001-300x225Kako na konferencijama za medije direktor palanačke Bolnice, dr Goran Bogdanović, ne odgovara na postavljena pitanja već priča ono što je pripremio da kaže, što najčešće predstavlja (neosnovani) hvalospev samom sebi, što svakako nisu teme za koje se interesuje javnost, postavićemo mu na ovaj način nekoliko ključnih pitanja na koja odgovore može da da usmeno, pismeno, u redakciji „Palanačkih“, u svom kabinetu, bilo gde…

 

1.Da li je tačno da je u palanačkoj Bolnici, posle zabrane humanitarne akcije dobrovoljnog davanja krvi aktivista Kluba demokratske omladine, bilo problema sa rezervama krvi?

2.Da li je tačno da je svu krivicu, zbog toga, direktor Bogdanović svalio na načelnika Transfuzije koji je pod prinudom dao iskaz, i da ga je kaznio odlukom Disciplinske komisije na čijoj sednici načelnik nije bio prisutan?

3.Da li je tačno da je dr Pavloviću, posle zahteva direktora da demantuje ono što je danima pričao da će biti ukinuti Infektivno odeljenje, pukla stomačna aorta i jedva je ostao živ?

4.Da li je tačno da je radnik garderobe, posle višenedeljnog mobinga, dobio infarkt i uz pratnju dr Bogdanovića, koji je bio svestan svoje krivice, odvezen hitno u Beograd?

5.Da li je tačno da je uplašena radnica Bolnice, kada je krenuo progon radnika članova Sindikata „Nezavisnost“, svojim potpisom iščlanila i sebe i ćerku i svog zeta,a direktor naredio računovodstvu da se to prihvati iako je protivzakonito, a pre toga naredio da to zavedu u Pravnoj službi?

6.Da li je tačno da je jednog od najboljih hirurga suspendovao tri meseca zbog iznošenja dokumenata koje je dotični dobio na revers?

7.Da li je tačno da je dr Vladimiru Milosavljeviću koji je dobio specijalizaciju na hirurgiji dao protivzakoniti otkaz, dok je bio na specijalizaciji, pa ga je na posao vratila Inspekcija rada?

8.Da li je tačno da je zahtevao od poznatog hirurga dr Periše Jovanovića da, posle 25 sati dežurstva i naporne smene u kojoj je i operisao više puta, piše izjavu, prethodno ga izbacivši sa jutarnjeg sastanka jer nije hteo da priča na tom sastanku o konferenciji za medije koju je držao direktor već samo o pacijentima, što i jeste svrha jutarnjeg sastanka?

9.Da li je tačno da je drastično smanjen broj operacija od dolaska dr Bogdanovića na čelo OB „Stefan Visoki“?

10.Da li je tačno da se, od dolaska dr Bogdanovića na mesto direktora, veliki broj žena umesto u palanačkoj Bolnici koja im je matična, porađa u Smederevu?

11.Da li je tačno da je načelnik Radiologije biohemičar?

12.Da li je tačno da načelnik Radiologije odbija snimanje pacijenata sa uputima iz palanačkog Doma zdravlja?

13.Da li je tačno da se veći deo jutarnjih sastanaka sa lekarima koji su dežurali prethodne noći razgovara o Sindikatu „Nezavisnost“ a ne o pacijentima?

14.Da li je tačno da u bolničku Apoteku stiže materijal koji nije po tenderu i slabijeg je kvaliteta od ugovorenog?

15.Da li je tačno da direktor ima savetnika za pravna i ekonomska pitanja koga papreno plaća (za taj novac moglo bi da se angažuje 10 spremačica pa bi Bolnica bila urednija) iako Bolnica ima šest ekonomista i četiri pravnika ?

17.Da li je tačno da je poznatom palanačkom sportisti, sinu legendarnog Malage, Draganu Iliću Malagi, magistru prava, dao otkaz jer nije hteo da prihvati da radi nezakonito kako je od njega zahtevao direktor?

18.Da li je tačno da ne dozvoljava(zbog čega će biti tužen) da Nezavisne varoške novine „Palanačke“ stignu do pretplatnika, zaposlenih u OB „Stefan Visoki“, koje su platili i primaju ih poštom, već zadržava i uništava novine?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.