Smederevska Palanka

Podeljeni poklon-paketići Humanitarne organizacije „Adra“: RADOST ZA 50 MALIŠANA

IMG_1796-Gradsko pozorište izvelo prigodnu predstavu i obezbedilo Deda Mraza

 

I ove godine, uoči novogodišnjih praznika, Humanitarna organizacija „Adra“ iz Nemačke i Centar za socijalni rad u Smederevskoj Palanci, podelom poklon-paketića, obradovali su decu lišenu roditeljskog staranja. Njih pedesetoro u foajeu Gradskog pozorišta, pošto su prethodno gledali prigodnu predstavu, dobilo je pakete  sa poklonima koje su za njih u proteklih 360 dana sakupljala deca Nemačke.

Prema rečima predstavnika ove humanitarne organizacije Filipa Stojanovića, pakete iz Nemačke primiće 6.000 dece u Srbiji. Akcija sakupljanja poklona u Nemačkoj tekla je pod sloganom „Deca pomožu deci“.

IMG_1810-Okupili smo se večeras ovde da deci lišenoj roditeljskog staranja ulepšamo  pretpraznične dane – rekla je pred samu podelu paketića Slađana Crnomarković, direktor Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci. – „Adra“, naš višegodišnji donator, obezbedila je paketiće za decu, a Gradsko pozorište predstavu i Deda Mraza. Ostaje da se zahvalimo svima njima, kao i našoj hraniteljici Biljani Živković koja je sa svojim sugrađanima  u Kusatku organizovala prikupljanje paketića, a namenili smo ih deci koja se nalaze u lošoj materijalnoj situaciji. U ovoj akciji pomogli su joj Privatno preduzeće „Gold“, Poljoprivredna apoteka, Dom zdravlja, Vrtić „Sunce“ i Osnovna škola „Brana Jeftić“, svi iz Kusatka. Ove godine je i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa „Merkatorom“ obezbedilo paketiće za decu starosti do 10 godina koja su bez roditeljskog staranja i pakete hemije za stare osobe korisnike usluge „Pomoć u kući“, u saradnji sa Nevladinom organizacijom „Koraci“ iz Topole.

IMG_1809 IMG_1805

D. J.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.