Smederevska Palanka

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u FŠV „GOŠA“

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Smederevskoj Palanci sa radnicima Fabrike šinskih vozila „Goša“, odazivajući se njihovom pozivu da pomogne u rešavanju problema u toj Fabrici.

Vučić je iskazao zahvalnost radnicima na tome što nisu želeli da zloupotrebljavaju političku situaciju i što su imali fer pristup.

On je najavio da će Vlada Srbije pokušati, u skladu sa zakonom, da reši situaciju u „Goši“.

Premijer je poručio da će svaki radnik „Goše“ dobiti po 60.000 dinara neto, a odluka za to biće pripremljena na sednici Vlade Srbije, koja će biti održana 9. ili 10. aprila.

Vučić je najavio i zaključak Vlade Srbije o overi njihovih zdravstvenih knjižica, i dodao da će država preuzeti na sebe dugovanja „Goše“ prema PIO fondu u iznosu od 3,2 miliona evra.

Premijer je rekao da će nakon razgovora sa vlasnicima Fabrike i odluke o tome da li će ona da nastavi rad možda biti pronađeno rešenje i za eventualno povezivanje radnog staža.

-Sve ostalo nije u ingerencijama Vlade, niti Vlada može da nastupa u ime vlasnika – objasnio je Vučić.

On je rekao da država može samo da pomogne, ali ne i da razgovara u ime radnika, ili u ime vlasnika.

-Ovo što mi činimo, ne činimo u ime vlasnika. Ne smanjujemo potraživanja radnika prema vlasnicima. Ovo je pomoć i podrška Vlade Srbije, koja nema veze sa odnosima unutar „Goše“ – naglasio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.