Velika PlanaSmederevska Palanka

Redovna Skupština Organizacije vojnih penzionera Palanke i Plane: IZVEŠTAJ PODNEO POTPUKOVNIK GRUJIĆ

IMG_1670 Skupština je imala svečani karakter, jer se ove godine obeležava 22 godine ove organizacije u Srbiji, i 150 godina otkako je u Kneževini Srbiji ustanovljena vojna penzija

 

U velikoj sali Skupštine opštine održana je redovna godišnja Skupština organizacije vojnih  penzionera Smederevske Palanke i Velike Plane.

Izveštaj o radu organizacije  u proteklih godinu dana podneo je predsednik Dragoslav Grujić, potpukovnik u penziji.

Potpukovnik Grujić govorio je o socijalnom statusu penzionera, i o konkretnim akcijama IMG_1673koje su organizovane u cilju poboljšanja materijalnog položaja najugroženijih porodica penzionisanih vojnih lica. Grujić je zahvalio centrali Udruženja u Beogradu, na razumevanju i pomoći, zahvaljujući kojoj je za 10 članova udruženja isplaćena pojedinačna pomoć u vrednosti od 20 do 30 hiljada dinara.

Pukovnik u penziji, Zoran Vušković, član Izvršnog odbora Udruženja vojnih penzionera Srbije, inforisao je članove o nastojanjima da se sudskim putem, ili preko PIO fonda, vojnim penzionerima isplati razlika u visini penzije, počev od 2008. godine, kao i o rešavanju stambenog pitanja vojnih penzionera u Srbiji.

IMG_1676Prisutne je pozdravio predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka, Slavoljub Đurić, a govorio je i dr Časlav Antić, penzionisani pukovnik, zadužen za pitanja zdravstvenog osiguranja penzionisanih vojnih lica i korisnika vojnih penzija.

Skupštini Opštinske organizacije vojnih penzionera Smederevske Palanke i Velike Plane, prisustvovali su brojni ugledni gosti.

Skupština je imala svečani karakter, jer se ove godine obeležava 22 godine ove organizacije u Srbiji, i 150 godina otkako je u Kneževini Srbiji ustanovljena vojna penzija.

V. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.