Смедеревска Паланка

У Смедеревској Паланци изабрано ново руководство: НИКОЛА ВУЧЕН ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, РАДМИЛА РАДИСАВЉЕВИЋ ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

У Смедеревској Паланци је одржана конститутивна седница Скупштине општине на којој је изабрано ново руководство.

До избора новог председника СО седницом је председавао најстарији међу одборницима, Срећко Вујовић.

На почетку седнице председник Општинске изборне комисије, Данило Лабус поднео је извештај Комисије о спроведеним изборима за одборнике. Након избора Верификационог одбора потврђени су мандати одборницима и усвојен привремени Пословник о раду Скупштине.

Први пут је представница лепшег пола изабрана на челни положај у локалној Скупштини општине, Радмила Радисављевић, а њен заменик биће Бранком Ступић. За првог човека Општине поново је изабран досадашњи председник, Никола Вучен, а за његовог заменика Ђурђина Младеновић.

Радмила Радисављевић, председница Скупштине општине
Бранко Ступић, заменик председника Скупштине општине
Никола Вучен, председник Општине
Ђурђина Младеновић, заменица председника Општине

Општинско веће у новом сазиву бројаће седам чланова и то: Воја Недељковић, Татјана Петровић, Александар Перишић, Милан Матејић, Катарина Радојевић, Перица Пауновић и Горан Николић. Данка Богуновић је именована за секретара СО.

Председник Општине, Никола Вучен поднео је експозе о циљевима за бржи развој општине и пројектима који ће бити реализовани у наредне четири године.

На овој седници донета су решења о престанку дужности председника и чланова Мандатно-имовинске комисије, Kомисије за административна питања, Савета за правна питања, Савета за финасије, и именовани су нови председници и чланови поменутих комисија и савета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.