Smederevska Palanka

Visoka delegacija Republike Koreje koju je predvodila prva potpredsednica Narodne skupštine Kim Jongđu posetila Smederevsku Palanku i fabriku ”Kjungšin kejbl”

Visoka delegacija Republike Koreje, koju je predvodila prva potpredsednica Narodne skupštine Kim Jongđu, posetila je Smederevsku Palanku i fabriku ”Kjungšin kejbl”, a dočekao ih je predsednik Opštine Nikola Vučen, sa saradnicima.

Sastanku u zgradi lokalne samouprave su prisustvovali i narodni poslanici Republike Srbije, Dalibor Šćekić i Darko Jovanović.

Na početku sastanka Vučen je uputio saučešće prvoj potpredsednici Skupštine i narodu Republike Koreje zbog tragedije koja se dogodila u Seulu.

Vučen je istakao da je opština posvećena razvoju industrije i privrede, i naglasio dobru saradnju sa predstavnicima fabrike ”Kjungšin kejbl”.

Prva potpredsednica Narodne skupštine Republike Koreje, Kim Jongđu, rekla je da se pre dolaska u Smederevsku Palanku sastala sa predsednikom Vučićem koji je izrazio zahvalnost za dolazak jedne velike fabrike baš u Opštinu Smederevska Palanka i rekao da je i sam prisustvovao svečanom otvaranju fabrike.

Na kraju sastanka predsednik Vučen je rekao da je jedan od ciljeva lokalne samouprave širenje saradnje sa Republikom Korejom u oblasti kulture, i predložio otvaranje Srpsko-Korejskog kulturnog centra.

Predsednik Opštine je prvoj potpredsednici poklonio jelek, deo stare nošnje, i čuturicu izrađenu od drveta u znak sećanja na Smederevsku Palanku i Srbiju. Kim Jongđu je izrazila zahvalnost na gostoprimstvu predsedniku opštine i žaljenje što ostaje kratko u poseti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.