Смедеревска Паланка

Завршена сезона за такмичаре Оријентиринг клуба „Јасеница“ из Смедеревске Паланке: ВИЦЕ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

image-1d1f082de6c2e9a6c723bcb999264d9503abc82921df78c284d2879b35ee40bb-VРад са млађим такмичарима, који реализује дугогодишњи тренер Мића Радисављевић, је заштитни знак овог клуба

 

Такмичари Оријентиринг клуба „ЈАСЕНИЦА“ завршили су ову такмичарску сезону веома успешно. У конкуренцији 35 клубова из Србије у периоду од марта до октобра, успели су да освоје  изванредно друго место, одмах иза шампиона ПК „Победа“ из Београда.

Ако се зна, под каквим условима су се такмичили, без финансијске помоћи, овај успех је постигнут, великим ентузијазмом самих такмичара, уз велику подршку родитеља. Поред такмичарског успеха, Оријентиринг клуб „Јасеница“ постигао је велики успех организацијом „Ларине трке“  у Смедеревској Паланци и такмичења „Копаоник опен“ – шест трка, од којих се једна бодовала за Светску ранг листу, уз учешће преко 350 такмичара, преко 200 из иностранства.

На управо завршеном Првенству Србије у комбинацији – 10 кола (спринт, средња и дуга дистанца) такмичари ОК „Јасеница“ имали су два прва места, Софију Банковић и Николу Талијан, три друга места, Аницу Стојановић, Јовану Талијан и Мају Ћосић, и треће место, Миодраг Радисављевић.

На појединачним Првенствима Србије (спринт, средња, дуга, ултра дуга дистанца, ноћни оријентиринг и штафетно првенство) такмичари ОК „Јасеница“ имају осам првих места, 12 вицешампиона и шест трећих места. Међу најуспешнијим је млада гарда, Софија Банковић, Никола и Јована Талијан и Маја Ћосић.

Изванредан успех постигао је и Мића Радисављевић, бранећи боје репрезентације Србије на Првенству Југо-Источне Европе у Бугарској, освојивши три златне медаље у спринту, средњој и дугој дистанци, као и четврто место у штафети. Такмичар ОК „Јасеница“ Зоран Миловановић освојио је златну медаљу у штафети.

Такмичари ОК „Јасеница“, такмичећи се у земљи и иностранству освојили су 85 медаља, 31 златну, 34 сребрне и 20 бронзаних.

Стандардни репрезентативци у сениорској – елитној конкуренцији били су Маја Ћосић и Сава Лазић, а на прагу наступа у репрезентацији Србије су и Софија Банковић и Јована Талијан.

Традиција успеха ОК „Јасеница“ је настављена и после ове сезоне, а још бољи резултати су у плану за наредна такмичења.

Рад са млађим такмичарима, који реализује дугогодишњи тренер Мића Радисављевић, је заштитни знак овог клуба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.