Sport

Palančanin Marko Pavković postao trener mlađih igrača U-17 u nemačkom trećeligašu „Hammer Sp Fg“

Palančanin Marko Čava Pavković, pravi zaljubljenik u fudbalsku loptu i magiju ovog popularnog sporta, nekada sjajan fudbaler, a već deceniju fudbalski strateg, nalazi se pred najozbiljnijim sportskim izazovom u dosadašnjoj karijeri, jer je postao trener mlađih kategorija, generacija U-17, u klubu „Hammer Sp Fg“, koji se takmiči u nemačkoj „Vestvalen“, odnosno, Trećoj ligi.

Popularni Čava ističe da je njegov dolazak u Nemačku bio splet srećnih okolnosti i da nije ni sanjao da će to da mu se dogodi.

-Veliku zahvalnost dugujem porodici Gavrilović bez čije pomoći se ovo ne bi dogodilo – kaže Pavković. – Inače, u klubu su me odlično prihvatili, u ekipi imam i dva igrača iz naših krajeva koji mi pomažu da savladam problem jezika, koji sam počeo ozbiljno da učim, ali potrebno je vreme.

Mladi trener naglašava da su ambicije kluba plasman u viši rang takmičenja i da za sada uspešno idu ka ostvarenju tog cilja.

-Trenutno smo prvi na tabeli sa 18 bodova, iz šest utakmica – nastavlja Pavković. – Nemci žive za fudbal, sve je uređeno i besprekorno funkcioniše, tako da imam odlične uslove za rad.

Posle desetogodišnjeg trenerskog iskustva u radu sa mladim igračima, i uspesima koje je ostvarivao u nekoliko srpskih klubova, Pavković se nada uspešnoj karijeri u Nemačkoj.

-Pored svega potrebna vam je i sreća, a ja sam je imao do sada. Nadam se da će tako biti i u budućnosti – poručuje Pavković, uz preporuku mladima da se što više bave sportom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.