Topola

U Topoli svečanost povodom Dana Opštine i krsne slave

 

TOPOLA_DAN_OPSTINE_150922_91001U Topoli je svečano obeležen Dan opštine i krsna slava Rođenje Presvete Bogorodice, poznatiji kao Mala Gospojina, koju proslavlja i hram Rođenja presvete Bogorodice u Karađorđevom gradu.

Posle litije koja je prošla kroz centar grada, ispred zgrade opštine presečen je slavski kolač a liturgiju je služio Njegovo Preosveštenstvo episkop šumadijski gospodin Jovan, da bi potom, u Nacionalnom restoranu hotela „Oplenac“, bila održana Svečana sednica Skupštine opštine Topola.

Pored brojnih predstavnika gradova i opština iz Šumadije i Pomoravlja,  gosti predsednika SO Topola i narodnog poslanika Dragana Jovanovića i predsednika Opštine Topola Dragana Živanovića bili su ministar pravde Nikola Selaković, ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i narodni poslanik Zoran Babić.

c204b605d2aebcbcde92ed24a5ece830_XLZa izuzetne rezultate i doprinos razvoju Opštine Topola, dodeljene su Povelje Rođenja Presvete Bogorodice preduzeću „Morsad doo“ iz Topole, Srednjoj školi „Kralj Petar I“ iz Topole i đaku generacije Srednje škole „Kralj Petar I“ Tanji Vasiljević.

Na Svečanoj sednici prikazan je kraći film o radovima i investicijama u Opštini Topola, ali i o uspesima predstavnika ove sredine na takmičenjima, festivalima, i raznim manifestacijama.

Dodeljene su i zahvalnice Skupštine opštine Topola zaslužnim pojedincima i organizacijama.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.